Тімберлейк, аборт і батько-ґвалтівник: які секрети розкриває Брітні Спірс у мемуарах (фото)

Читать на русском
Автор
Брітні Спірс презентувала книгу "Жінка в мені"
Брітні Спірс презентувала книгу "Жінка в мені". Фото Getty Images

Співачка розповіла, що ховалося за її знаменитим життям

Американська співачка Брітні Спірс, яка влітку розлучилася з молодим чоловіком, представила автобіографічну книгу "Жінка в мені" 24 жовтня 2023 року. За добу продажі вже б’ють рекорди. У мемуарах поп-зірка розповіла невідомі раніше факти про своє життя, включаючи аборт під час стосунків із популярним співаком.

Про те, які секрети розкрила 41-річна Брітні Спірс в автобіографії, пише ВВС. Очікується, що пізніше книжка з’явиться українською мовою.

Брітні Спірс Жінка в мені
Обкладинка мемуарів Брітні Спірс. Фото: britneybook.com

Брітні Спірс познайомилася зі славою в юному віці, ставши зіркою каналу "Дісней". Наприкінці 90-х її треки завойовували чарти. Щоправда, публіка не вірила, що за музичним продуктом стоїть виконавиця. Та й її батько робив усе для того, щоб контролювати власний бренд співачки.

"Тепер я – Брітні Спірс", — сказав батько співачки, згадує вона у книзі.

Крім того, співачка незадоволена роботою її піарників на початку кар’єри. Брітні курила з 14 років і мала інтимні стосунки з хлопцями, хоча в інтерв’ю її інфантилізували та розпитували про цноту.

Брітні Спірс у 1991 році
Брітні Спірс у 1991 році. Фото: Getty Images

Аборт у ванній

Однією з обговорюваних тем мемуарів Спірс стали стосунки з Джастіном Тімберлейком (селебріті були разом з 1999 по 2002 рік). В автобіографії зірка розповідає про медикаментозний аборт, який зробила в період роману зі співаком. Більше того, таблетки викликали побічний ефект, але закохані побоялися звернутися до медиків, лякаючись, що інформація проникне в медіа. Співачка пише, що годинами лежала, згорнувшись калачиком, на підлозі ванної кімнати, плакала та кричала від болю. Тімберлейк тим часом грав на гітарі, намагаючись підтримати 19-річну пасію.

За словами співачки, до аборту її підштовхнув партнер, оскільки виявився не готовим до батьківства. Крім того, Спірс натякає на зради Тімберлейка під час їхнього роману, тоді як після розриву співак говорив про невірність співачки.

Тімберлейк поки що не коментував спогади Спірс. Подейкують, що оприлюднена інформація зіпсувала відзначення його річниці з Джесікою Біл.

Брітні Спірс із Джастіном Тімберлейком
Брітні Спірс із Джастіном Тімберлейком у 2001 році. Фото: Getty Images

Чому стала лисою

Після розлучення з Тімберлейком співачка опинилася під особливим прицілом у папараці. До всього Спірс переживала смерть тітки Сандри і страждала від післяпологової депресії. Співачка згадує, як у 2007 році ввійшла до перукарні, взяла машинку для стрижки та відрізала волосся.

"Оголити голову — був мій спосіб сказати світу: "А пішов ти...", — йдеться у книзі.

Проте такий вчинок сприйняли не як протест. Пізніше артистка опиняється під опікою.

"Лікарняне рабство" і шантаж дітьми

Період, коли Спірс перебувала під опікунством, став одним із найважчих у її житті. У мемуарах співачка розповідає, як її прив’язували до лікарняного ліжка, змушували приймати ліки проти її волі та не дозволяли приймати ванну без нагляду. Потенційних бойфрендів виконавиці перевіряли та посвячували у її сексуальне життя, перш ніж дати добро на побачення. Під час спроб бунту Спірс шантажували можливістю бачити дітей.

"Моя свобода в обмін на сон разом із моїми дітьми – це був обмін, на який я була готова піти", – зізналася співачка.

Для довідки: Спірс перебувала у стосунках із танцівником Кевіном Федерлайном у 2004-2006 роках. У цьому шлюбі у пари народився син Шон Престон (нині йому 18 років) і Джейден Джеймс (17 років). Чоловіку вдалося домогтися у суді права опіки над дітьми.

Брітні Спірс, Кевін Федерлайн
Брітні Спірс та її ексчоловік Кевін Федерлайн. Фото: Getty Images
Брітні Спірс, Джейден Федерлайн, Медді Олдрідж
Брітні Спірс на сімейній прогулянці із сином Джейденом Федерлайном і племінницею Медді Олдрідж у 2017 році. Фото: Getty Images

Незважаючи на опіку, Спірс продовжувала працювати, наприклад, її відправили в тур як суддю популярного талант-шоу. Щоправда, все зароблене йшло повз артистки. У книзі йдеться про те, що співачка отримувала мільйони, але їй виділяли 2000 доларів на тиждень.

Вибратися із страждань зірці допомогли шанувальники, які організували рух Free Britney. Спірс найняла нового адвоката та заявила про зловживання з боку опікуна. Повністю від піклування співачка звільнилася два роки тому. Через цей час й була написана автобіографія.

У книзі Брітні не шкодує свого батька. Ось лише кілька слів співачки про Джемі Спірса: "алкоголік", "бізнесмен-невдаха", "безрозсудний і холодний чоловік", "надто вимогливий до своїх дітей", "вчиняв насильство щодо матері".

Тоді як про зіркових колег Брітні Спірс відгукується в книзі тепло. Співачка дякує за поради Мадонні, а Періс Хілтон цінує за тепле ставлення й турботу. До речі, нещодавно світська левиця з’явилася на шоу Джиммі Феллона, показавши стильний образ.