Кім Чен Ин буде продавати дорого ракети, а путін — товариш злопам'ятний - Ігар Тишкевіч

Читать на русском
Автор
954
kremlin.ru

Експерт програми "Міжнародна та внутрішня політика" аналітичного центру Український інститут майбутнього Ігар Тишкевіч розповів "Телеграфу", чому рф створює запас ракет

Зустріч російського президента володимира путіна і північнокорейського лідера Кім Чен Ина на космодромі "Східний" в Амурській області рф, а також їхні переговори 13 вересня — це швидше про тактичний союз. Не більше…

росія збільшує виробництво боєприпасів, військової техніки тощо. Але для різкої інтенсифікації війни обсягів виробництва в неї не вистачає. При цьому раніше вже була інформація, що росія викуповує певні обсяги з північнокорейських запасів.

Нагадаю, що Північна Корея – це країна з чи не найбільшою мілітаризацією у світі. Там багато техніки, боєприпасів. І, що важливо для росії, там є самостійне виробництво ракет. Нехай не надто точних. Але питання у кількості. А ракет у КНДР багато.

У найближчі кілька місяців росія явно намагатиметься знищити економічну інфраструктуру України. Причому йдеться не лише про енергетику, а й про мости, залізницю тощо. Для цього необхідне ракетне озброєння.

Певну частину росія накопичує. Помітно, що ракетні обстріли української території у вересні йдуть зі значно меншою інтенсивністю, ніж улітку. При тому, що і українська розвідка, і міжнародні спостерігачі кажуть, що росія збільшила виробництво ракет. Виходить, вона створює запас для того, щоб завдавати масованих ракетних ударів з настанням холодів. І до цього запасу російських ракет може додатись ще й частина того, що має Північна Корея. Те саме стосується снарядів та військової техніки радянських зразків, які у великій кількості накопичила КНДР.

Але, наголошую, це все – тактична мета. Тому що в цьому випадку вперше в історії відносин Північної Кореї і росії прохачем виступає путін. Відповідно, Кім Чен Ин продаватиме дорого. Звичайно, для кремля це не найкращий варіант співпраці. Але поки що Північна Корея йому потрібна. Мова про найближчі чотири-п’ять місяців. І в цей час кремль всіляко демонструватиме прихильність до розвитку відносин, причому у форматі, коли вони або рівноправні, або рф щось просить у КНДР.

Але оскільки путін – товариш злопам'ятний, це не означає, що така система відносин збережеться далі.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.