"Вовина тисяча" вже на підході: покрокова інструкція, як отримати гроші за вакцинацію

Читати російською
Автор

Тисячу гривень за повну вакцинацію від ковід-інфекції наразі можна отримати лише через мобільний додаток "Дія"

У четвер, 16 грудня, на банківські рахунки українців почали приходити обіцяні президентом Володимиром Зеленським "вакцинні тисячі". Ті, хто завчасно подбав про отримання бонусу від держави за повний курс вакцинації, вже можуть скористатися грошима.

А для українців, які все ще не оформили для себе "вину тисячу", "Телеграф" підготував покрокову інструкцію, яка допоможе розібратися, хто і яким чином може отримати гроші за ковід-вакцинацію.

Хто ж отримає тисячу від президента?

На виплату за вакцинацію від коронавірусу мають право усі повнолітні громадяни України, які щепилися вже двома дозами вакцини.

Для зарахування грошей українцям потрібно зареєструватися у застосунку "Дія" згенерувати у ньому "зелений" сертифікат про covid-вакцинацію та скористатися пілотним режимом "єПідтримка", який запрацює у додатку з 13 грудня.

У Кабміні повідомляють, що гроші на рахунках українців почнуть з`являтися з 19 грудня, хоча "Монобанк" вже анонсував можливість створення спеціальної картки для цієї виплати.

Коли можна отримати тисячу?

Процес виплат в Україні розпочнеться з 19 грудня і триватиме до кінця 2022 року.

Пілотний режим "єПідтримки" у додатку "Дія" запрацює з 13 грудня. 

Для того, щоб гроші встигли зарахувати на особистий рахунок до новорічних свят, заявки в "Дії" потрібно залишати до 29 грудня. Але, в цілому, прийом заявок на "ковідну тисячу" триватиме по 18 грудня 2022 року. Тривалість зарахування — 2 доби.

Звернемо вашу увагу, що після того, як гроші будуть зараховані на картку, їх потрібно встигнути витратити упродовж чотирьох місяців. Якщо ж за цей період ви грошима не скористуєтесь, вони повернуться державі.

Яким чином отримати кошти за covid-вакцинацію?

  • Оформлення спеціальної картки "єПідтримка"

Подати заявку на картку можна у банках-партнерах програми, таких як "А-Банк" "Альфа-банк", "Укргазбанк", monobank в онлайн-режимі або у відділеннях.

Використовувати рахунки, які вже були оформлені у банках забороняється.

  • Завантаження застосунку "Дія" та авторизація в ньому

У додаток потрібно внести\згенерувати наявний "зелений сертифікат" про вакцинацію.

  • У розділі "Послуги" обрати пункт під назвою "єПідтримка"
  • Обрати картку для виплати — "єПідтримка"

Програма запропонує перелік банківських установ, з яких потрібно обрати ту, в якій ви збираєтесь отримувати тисячу гривень.

При умові допущення помилки, додаток перекине вас до обраного банку для оформлення картки "Дія", а після створення віртуального рахунку, поверне назад у додаток.

  •  Після завершення оформлення заявки очікуйте на зарахування коштів упродовж двох діб.
Хто та як може отримати тисячу від президента /Телеграф

Також нагадаємо, як "Телеграф" розповів, на що та яким чином можна витратити "Вовину тисячу", яку почнуть зараховувати вакцинованим українцям вже зі кілька днів.