Пенсіонери в окупації мають два варіанти отримання пенсій

Читати російською
Автор

Звичний спосіб отримання пенсії поштою не доступний через російську окупацію

Близько 300 тисяч пенсіонерів опинилися внаслідок вторгнення росії на тимчасово окупованій території, і частина з них у серпні не отримають своїх пенсій через пошту. Там, де це можливо, "Укрпошта" продовжувала виплати із тих грошей, якими люди оплачують послуги, але переміщувати готівку через лінію фронту небезпечно. З 1 серпня поштовий оператор повністю припинив роботу з міркувань безпеки.

Як зазначив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі "Супільне спротив", отримувати виплати пенсіонер може на свій рахунок у банку або при переміщенні на підконтрольну Україні територію. Щоб це зробити, потрібно через загальнонаціональний кол-центр переказати кошти туди, де людина тепер проживає.

Також передбачено можливість, що за допомогою інтернет-банкінгу та дистанційного відкриття рахунків люди зможуть оформити рахунок через електронний кабінет пенсійного фонду. На окупованих територіях там, де ще працюють органи місцевого самоврядування, громадянам роз’яснюють особливості — вже переведено десятки тисяч виплат.

Також заступник міністра підтвердив, що попри проблеми Пенсійного фонду з наповненням вдалося провести індексацію виплат та забезпечити їх у належному розмірі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що до кінця року планується ще два збільшення пенсії — у жовтні та грудні. Окрім підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних, очікується зростання виплат для людей, які досягли певного віку.