Долар в Україні піде вгору? Банкір розповіла, чого чекати від курсу до кінця тижня

Читать на русском
Автор
Вочевидь, найближчим часом суттєвих стрибків курсу валют очікувати не варто
Вочевидь, найближчим часом суттєвих стрибків курсу валют очікувати не варто

Експертка переконана, що попит на валюту в країні зросте

До кінця цього тижня в Україні може збільшитися попит на іноземну валюту, тож в українських обмінниках ціни можуть частково поповзти вгору. Скоріше за все, до 11 грудня курс долара США на готівковому ринку утримуватиметься у діапазоні від 40–40,80 гривень за один "зелений".

Як повідомила "24-му каналу" банкірка Анна Золотько, підтримку національної валюти у готівковому сегменті, як і раніше, надаватимуть операції із купівлі іноземної валюти на безготівковому ринку із розміщенням придбаної валюти на депозитах.

"Популярність цього способу придбання валюти потроху зростає та відволікає частину попиту з готівкового ринку", – пояснила експертка.

Згідно з даними фінансового порталу "Мінфін", ситуація на чорному ринку України, у порівнянні з учорашньою, більш-менш стабільною, проте частково зростання ціни все ж спостерігається.

Так, у четвер, 8 грудня, в українських обмінниках ціна купівлі долара становить 39,95 гривні, продаж — 40,08.

Що стосується європейської валюти, то її ціна становить 41,50 гривні купівля і 41,77 — продаж.

Середній курс у найтоповіших банках країни упродовж сьогоднішньої доби виглядатиме так:

Раніше "Телеграф" повідомляв, як впливає близькість фронту на курс валют в країні та чого українцям чекати від цін до кінця року.

Також нагадаємо, що, на думку провідних економістів України суттєвих змін офіційного курсу долара в останній місяць року чекати не варто.