"Панічні прогнози": нардеп розповів, чи буде 2023 року долар по 50

Читать на русском
Автор
506
Курс долара в Україні
Курс долара в Україні. Фото Pixabay

У ВР прокоментували панічні прогнози деяких експертів

Прогнози про зліт курсу долара до 50 гривень є панічними. Україна має гарні інструментарії, які допомагають підтримувати економіку. 2023 року курс може триматися на рівні 41 гривні.

Про це народний депутат, член парламентського комітету з економічного розвитку Олександр Маріковський пише на сайті Верховної Ради.

За його словами, деякі економісти роблять страшні прогнози щодо зльоту курсу долара до 50 гривень. Однак, вони є необґрунтованими.

"Уряд, Збройні сили та вся Україна доводять, що підстав для паніки немає, оскільки наша держава серйозно захищається на всіх фронтах, і міжнародна підтримка, яка зараз нам надходить, дозволяє нам оперувати грошима так, щоб утримувати гривню на нинішньому рівні", — вважає Маріковський.

Нардеп наголосив, що протягом 2023 року курс буде на рівні 41 гривні за американський долар, тоді як урядом було встановлено середню планку на рівні 42 .

За даними сайту "Мінфін", сьогодні, 13 січня, середній курс долара у банках України становить 40,20 грн (купівля) та 40,65 (продаж). На чорному ринку долар купують по 40,45 грн., а продають по 40,56 грн. Офіційний курс Національного банку України – 36,56.

курс долара, Мінфін
Курс долара в Україні 13 січня

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що експерт Олександр Хмелевський розповів, чого варто чекати українцям від курсу долара 2023 року.