Не менше ніж 7 тисяч грн: за яких умов сім’я військового може розраховувати на виплати від держави

Читать на русском
Автор
4223
Дружина військовослужбовця може отримувати фінансову допомогу
Дружина військовослужбовця може отримувати фінансову допомогу. Фото Ілюстративне фото

Діти військовослужбовця також можуть претендувати на виплати

У разі загибелі військовослужбовця члени його сім’ї, що не працюють, можуть розраховувати на виплати від держави. Фінансова допомога передбачена його дружині та дітям.

Про це розповіли у Пенсійному фонді України. Українцям також озвучили суму виплат, яка залежить від розміру зарплати військовослужбовця та кількості дітей у сім’ї.

Виплати в разі втрати годувальника регламентовані Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб". На них може розраховувати дружина загиблого, яка не працює, а доглядає дитину до 8 років.

У цьому випадку виплати призначаються незалежно від віку дружини та її працездатності. Але важливою умовою залишається той факт, що жінка не повинна працювати чи проходити військову службу. А якщо військовослужбовець загинув від поранення, контузії чи іншої травми в боях за Україну, то виплати призначаються незалежно від того, працює мати його дитини, яка не досягла 8 років, чи ні.

На сьогоднішній день, згідно з даними Міноборони України, розмір пенсії за втратою годувальника дорівнює 70% від зарплати загиблого військового, але не може бути меншим за 7,8 тисячі гривень. Якщо в сім’ї двоє та більше дітей, то на кожного з них держава виплачуватиме по 50% зарплати загиблого воїна, але не менше 6,1 тисячі гривень.

Раніше "Телеграф" розповідав, що військові можуть отримати виплати під час відпочинку. Сума виплат залежить від посади військовослужбовця та його зарплати.