А вибачення де? На церемонії вручення "Золотого м’яча" образили Україну

Читать на русском
Автор
1410
Бєланов отримав нагороду у 1986 році
Бєланов отримав нагороду у 1986 році. Фото Відкриті джерела

Зараз легендарний футболіст вимагає вибачень

Церемонія вручення нагороди "Золотий м’яч", яка відбулася 30 жовтня, завершилася скандалом за участю України. Організатори заходу забули про те, що у 1986 році "Золотий м’яч" отримував український нападник Ігор Бєланов.

Інцидент стався у момент, коли на сцену вийшов відомий у минулому англійський футболіст Гарі Лінекер, пише "Обозреватель". Його представили як володаря "Золотого м’яча"-1986.

Цікаво, що в тому році Лінекер став другим, а нагорода дісталася українцеві Бєланову.

У соцмережах Лінекер уже встиг відповісти на ляп організаторів. Він написав, що не проти отримати той трофей.

"Я візьму це. Ви можете відправити мені трофей, будь ласка?" – написав англієць.

До речі, згодом з облікового запису "Золотого м’яча" в X зникла публікація з кадрами, на яких допустили ляп.

Сам Бєланов також не став мовчати і вимагає, щоб перед ним вибачились. Зокрема, він нагадав, що нещодавно зустрічався з журналістами France Football, які є засновниками нагороди "Золотий м’яч".

"Ми у квітні цього року зробили відмінне інтерв’ю для вашого видання, шикарну фотосесію на стадіоні Зімбру в Кишиневі, ви мене місяць тому вітали з днем народження. Але після вчорашнього інциденту ось уже котра година від вас немає ні вибачень, ні повідомлень, ні сповіщень. Пост у Twitter ви оперативно видалили, а порозумітися не бажаєте?" – написав 63-річний Бєланов.

Раніше "Телеграф" писав про те, що у володаря "Золотого м’яча"-2023 Ліонеля Мессі нагороду забрали вже через кілька хвилин після вручення.