Шольц, Макрон та Драгі прибули до Києва: перше відео

Читать на русском
Автор
548
Шольц, Макрон і Драгі сьогодні приїхали до української столиці
Шольц, Макрон і Драгі сьогодні приїхали до української столиці

Візит відбувається на тлі прагнення України стати членом Європейського Союзу

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, французький президент Емманюель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі у четвер, 16 червня, все ж прибули до української столиці — міста Києва, де мають зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. Провідні європейські чиновники відвідали України вперше з дня повномасштабного вторгнення росії.

Візит Шольца, Макрона та Драгі до Києва

Згідно з попередніми даними, які раніше оприлюднив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів, ця трійця привезла з собою кандидатство України у Європейському Союзі. При цьому не виключається ймовірність того, що представники європейських країн знову будуть підбурювати президента України Володимира Зеленського повернутися до переговорів з російською федерацією, які були поставлені на паузу після кривавих звірств росіян на Київщині та відмову агресора на будь-які компроміси.

Нагадаємо, що під час візиту Шольца спільно з Макроном та Драгі, іноземні чиновники ймовірно вмовлятимуть Володимира Зеленського не воювати з росією за Крим.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Також нагадаємо, як заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач ні розмов про те, що під час візиту Шольца, Макрона та Драгі до Києва, вони закликатимуть Зеленського повернутися до переговорів з рф, запропонував європейським лідерам "зберегти обличчя путіну" коштом країн, представниками яких вони є.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент Франції Еманюель Макрон вкотре виступив із заявою, в якій наголосив, що українському лідеру Володимиру Зеленському все ж доведеться домовлятися з росією, адже вона все одно залишиться частиною Європи.