Київський чиновник у декларації "забув" про майно своєї дружини на мільйони

Читать на русском
Автор
672
Ілюстрація Новина оновлена 19 жовтня 2023, 15:51
Ілюстрація. Фото ru.freepik.com

Йому може загрожувати реальний тюремний термін

Київські правоохоронці повідомили про підозру високопосадовця зі структури ГУ ДСНС України, який кілька років поспіль "забував" вказувати у своїй декларації відомості про майно дружини. Його ж дружина виявилася власницею земельних ділянок, квартир та різних приміщень.

Про це повідомили у прес-службі ДБР. Відомості, що були зазначені у декларації чиновника, відрізнялися від реальних на загальну суму близько 13 мільйонів гривень.

Відомо, що заступник начальника однієї з київських пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС України в 2020 році не вказав нерухоме майно, яке належить його дружині.

Як встановило слідство, дружина чиновника володіє чотирма квартирами, чотирма нежитловими приміщеннями, чотирма місцями для паркування, житловим будинком і земельною ділянкою. Все це майно знаходиться як у Києві, так і у Київській області.

Згодом, у своїй декларації за 2021 рік чиновник знову "забув" задекларувати всю перелічену вище нерухомість, а також ще одну квартиру, власницею якої його дружина стала все в тому ж 2021 році.

Таким чином, відомості, зазначені в декларації чиновника, відрізнялися від достовірних на загальну суму 12,7 мільйонів гривень. Слідство по цій справі триває. Чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ВР ухвалила гучний закон про РЕР/ПЕП (політично значущі особи). Торкнеться цей статус тих, хто колись обіймав державні посади, а також близьких членів їхніх сімей.

Особи ПЕП можуть вважатися підвищеним ризиком з погляду фінансових злочинів, таких як відмивання грошей, корупція та незаконне збагачення. На додаток до цього статус ПЕП передбачає додатковий, ретельний фінансовий моніторинг людини, її чоловіка чи дружини, дітей, батьків, компаній (у яких особа зі статусом ПЕП є засновником), бізнес-партнерів тощо.