У Києві зростає кількість хворих на грип та COVID-19: чи далеко до епідпорогу

Читати російською
Автор

Кияни стали частіше хворіти та звертатися за медичною допомогою

За даними фахівців, жителі Києва стали набагато частіше хворіти на грип, ГРВІ та коронавірус. Ця ситуація пов’язана з настанням похолодання і поки що не викликає побоювання у медиків.

Про це повідомляється на офіційному сайті КМДА із посиланням на ГУ "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ". Рівень захворюваності на даний момент нижчий за епідемічний поріг на 45,8%

Відомо, що на 42-му тижні поточного року в столиці було зареєстровано 12 760 нових випадків захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19. Загалом у Києві спостерігається зростання захворюваності на 8,6% у дорослих та дітей. Так, повідомляється, що дорослих захворіло 5197 (зростання на 13,5%), а дітей — 7563 (зростання на 5,5%). Зазначається, що захворюваність серед школярів зросла на 8,6% і ці показники стрімко зростають.

Також спостерігається зростання госпіталізації серед хворих на ГРВІ та грип – за останній тиждень було госпіталізовано 258 осіб, 158 з яких – діти.

Випадки захворюваності COVID-19 у Києві знову почали частішати. За минулий тиждень було клінічно підтверджено 656 випадків захворювання на коронавірус, у тому числі захворіло 47 дітей до 17 років. Госпіталізовано 102 особи, з яких 23 дитини. Захворюваність на коронавірус зросла на 13,5%.

На даний момент у реанімації перебуває 12 пацієнтів, серед яких одна дитина. Минулого тижня зареєстровано 1 летальний випадок від ускладнень коронавірусу.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у світі знову поширюється вірус, який усім набрид. Хороша новина в тому, що вірус не такий небезпечний, як три роки тому, і проходить у легшій формі.