У Києві вирує вітер: з будинків зриває обшивку, а на дорогу падають дерева (фото, відео)

Читать на русском
Автор
9066
Від негоди постраждали будинки, дерева та люди
Від негоди постраждали будинки, дерева та люди. Фото Колаж

Кияни просять не виходити з дому без потреби

У Києві вранці 28 жовтня вирує шторм, про який напередодні попереджували синоптики. Сильний вітер вириває дерева з коренем, обриває обшивку будинків та металоконструкції. Декілька автомобілів уже порадували.

Фото та відео негоди діляться у Telegram-каналах. А в Укргідрометцентрі попереджають, що пориви вітру посиляться ще більше і досягнуть 25 метрів за секунду.

Очевидці стверджують, що вітер зриває з будинків шифер, який із гуркотом падав на землю. Багато автомобілів теж постраждали від негоди — на них падають дерева, а одному авто гілка пробила лобове скло. Постраждав водій, із великою втратою крові його доправили до лікарні.

Деревопад помітили також на вулиці Парково-Сирецькій, де постраждав елітний БМВ, а також на вулиці Прирічна 17А. Через дерев, що впали, проїзд транспорту тимчасово обмежений.

Крім того, на проспекті Івасюка винесло конструкцію, якій огороджують звалища, а сміттєві баки вітер рознесло дорогою. А в деяких районах вітер перегорнув зупинку громадського транспорту.

Через негоду у столиці пробки, а в Патрульній поліції Київської області попереджають, що рух на деяких ділянках може бути утруднений.

"У зв'язку з падінням дерева на Брест-Литовському шосе у напрямку Києва рух транспорту частково утруднений. Врахуйте цю інформацію при плануванні маршруту поїздки", — кажуть поліцейські.

А у Київській міській державній адміністрації просячи мешканців та гостей столиці не виходити з дому без потреби. У регіоні та по всій країні вже оголошено ІІ (жовтий) рівень небезпеки, а вітер лише посилюватиметься.

"Закликаємо городян бути обережними, перебуваючи на вулиці. Тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, великих дерев, а також не паркуйте поряд з ними автотранспорт. Фахівці нагадують, що при сильному вітрі необхідно щільно закривати вікна, прибрати з балконів та лоджій предмети, які можуть випасти назовні", — сказано у повідомленні.

Якщо впало дерево або зламалися гілки, просять дзвонити до аварійно-диспетчерської служби "Київзеленбуду": 0442724018, рятувальникам за номером 101 або до КАРС за номером 0444303713. При травмуванні людей слід негайно звертатися у швидку допомогу за номером 103.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Київ затопило дощем із градом. Автомобілі в прямому значенні плавали дорогами.