Київським мостом-довгобудом почне курсувати автобус: маршрут

Читать на русском
Автор
1284
Подільсько-Воскресенський міст Новина оновлена 01 грудня 2023, 12:21
Подільсько-Воскресенський міст. Фото facebook.com/podilskybridge

Довгоочікувана подія для багатьох мешканців столиці

Найближчим часом запустять рух транспорту по Подільсько-Воскресенському мосту, який має з’єднати історичну правобережну частину міста із спальними районами на лівому березі Дніпра. Спочатку проїзд тут відкриють для громадського транспорту.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку глава "Ради з урбаністики Києва" Віталій Селик. Його будували 31 рік і це відкриття — лише перша черга

На даний момент відомо, що починаючи з п’ятниці, 1 грудня, Подільсько-Воскресенським мостом почне курсувати новий автобусний маршрут №111. Він їхатиме від станції метро "Площа Українських Героїв" до станції местро "Лівобережна".

"В ідеалі — треба підв’язати ще кілька маршрутів — наприклад 95 і 42", — додав Віталій Селик.

Схема автобусного маршруту №111

Наразі точні терміни запуску повноцінного руху транспорту на Подільсько-Воскресенському мосту не називаються, але громадський транспорт тут точно почне курсувати найближчим часом.

Це підтверджує опублікована на EasyWay схема руху нового автобусного маршруту №111.

Окрім маршрутних автобусів на новий арочний міст пускатимуть екстрений транспорт та військових. Це буде зроблено для того, щоб не перевантажити Центрально-Садову на лівому березі.

Схема руху

Як повідомлялося раніше, будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу є одним із наймасштабніших київських довгобудів. Будівництво конструкції продовжується ще з 1990-х років. Цей міст має стати найбільшим арковим мостом у Європі.

Детальніше про історію цього столичного довгобуду, скільки на нього вже витратили грошей, скільки бюджетних коштів розікрали і що буде з відомою обіцянкою чиновників прокласти нову гілку метро на Троєщину — читайте у статті: "У Києві знову затримується запуск мосту на Воскресенку: "Телеграф" з'ясував деякі подробиці".

Раніше "Телеграф" також повідомляв про те, з якими складнощами зіткнулося будівництво двох станцій метро у напрямку Виноградаря.