Станція метро "Либідська" трохи видихнула? Фоторепортаж "Телеграфа" зі столичної підземки

Читать на русском
Автор
Пасажиропотік на станції метро "Либідська" 12 грудня 2023 року
Пасажиропотік на станції метро "Либідська" 12 грудня 2023 року. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Люди жваво поспішають

У вівторок, 12 грудня, завантаженість київської станції метро "Либідська" зменшилась порівняно з попередніми днями. Натовпи на входах вже не такі великі, та й люди більш спокійні.

Кияни, ймовірно, вже потроху адаптуються до нових умов. Столичну підземку, шість станцій якої закрили на пів року, відвідав кореспондент "Телеграфа".

Якщо у понеділок, 11 грудня, на вході до метро вишикувались величезні черги, то сьогодні з цим вже трохи легше. Хоча, беручи до уваги той факт, що станція "Либідська" — наступна після шести закритих, ситуація ще може змінюватись і досить динамічно.

Вхід до станції люди проскакують швидко, але в середині підземки їх чекають все ті ж черги та натовпи біля вагонів. Про це інформують місцеві телеграм-канали.

"Повідомляють, що народу просто тьма, черга в метро величезна. Ще й не всі входи відкриті", — йдеться у повідомленні.

Нелегко дається пересування метрополітеном батькам з дітьми та літнім людям, адже потік киян невпинно поспішає. Варто бути пильними.

Нагадаємо, що, за попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців та будуть проводитись на поверхні землі. За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження та виконати відповідні відновлювальні роботи.

Раніше "Телеграф" писав, що з середи, 13 грудня 2023 року, у столиці планують протестувати човниковий рух метро на ділянці Либідська-Деміївська. Тобто потяг рухатиметься по тому самому маршруту з оборотом. Від звичайного руху відрізняється тим, що немає розвороту на кінцевих станціях.