Танці на кістках? Ідея проведення Євробачення у Маріуполі викликала суперечки серед українців

Читать на русском
Автор
2564
Kalush Orchestra – переможці Євробачення 2022
Kalush Orchestra – переможці Євробачення 2022

Думки українців у виборі міста для Євробачення 2023 року розділилися

Поки росіяни "біснуються" перемозі України на Євробаченні 2022 року, українці вже активно обговорюють, яке ж місто прийматиме пісенний конкурс у 2023-му році. З найпопулярніших варіантів – це Ялта, Севастополь, київське метро та Маріуполь.

Багато хто пропонує провести пісенний конкурс у 2023-му році в Маріуполі, який всі українці вірять на той час уже відбудують, щоб показати незламність українського народу, адже це місто — це місце сили України. Проте така ідея припала не всім до вподоби.

Зазначимо, що Маріуполь, як місце проведення Євробачення 2023 року, лідирує і в опитуванні, яке створив "Телеграф" у себе в телеграм-каналі.

"Євробачення на кістках, просто пипець", "Маріуполь це символ, і проводити після перемоги концерт, на жаль, не в тему", "Це місце величезної трагедії, скорботи зараз так точно. Які пісні та танці?" — пишуть у мережі, та пропонують краще провести конкурс в українському Криму.

Украинцы выбирают место проведения Евровидения 2023
Украинцы выбирают место проведения Евровидения 2023
Украинцы выбирают место проведения Евровидения 2023
Украинцы выбирают место проведения Евровидения 2023

Зазначимо, що український гурт блискуче виконав пісню Stefania/Стефанія, а потім зі сцени арени "Пала Альпітур" закликали Європу врятувати Маріуполь та людей з "Азовсталі". У мережі із захопленням сприйняли вчинок колективу, який "ризикнув перемогою", але виконав важливішу місію — доніс меседж європейцям про ситуацію на Азовсталі в Маріуполі, де українські захисники продовжують давати відсіч окупантам.

Нагадаємо, що через вторгнення росії в Україну в лютому організаторами конкурсу було прийнято рішення усунути рф від участі. Крім того, у росіян відібрали право голосувати за найкращого виконавця цього року. У свою чергу, жителі росії активно обурюються можливою перемогою України на престижному міжнародному конкурсі в 2022 році.