"Гімн нашої перемоги": Kalush Orchestra презентували зворушливий кліп на пісню "Стефанія"

Читать на русском
Автор
7329
Пісня Kalush Orchestra на Євробачення 2022 року стала гімном війни
Пісня Kalush Orchestra на Євробачення 2022 року стала гімном війни

Музиканти знімали ролик у зруйнованих Ірпені, Бучі, Бородянці та Гостомелі.

Переможці пісенного конкурсу Євробачення 2022 — український гурт Kalush Orchestra, наступного дня після феєричної перемоги, випустили кліп на свою конкурсну пісню — "Stefania/Стефанія". Відео пробирає до мурашок із перших секунд перегляду.

Відеороботу музиканти опублікували 15 травня на своєму ютуб-каналі.

"Колись я присвятив цю пісню своїй мамі, а коли почалася війна, пісня набула багато нових сенсів. Хоч у пісні немає жодного слова про війну, у багатьох вона стала асоціюватися з матінкою Україною. Щобільше, суспільство почало називати його гімном нашої війни ! І якщо Стефанія тепер гімн нашої війни, я хотів би, щоб вона стала і гімном нашої перемоги" — зазначив соліст гурту Олег Псюк в описі відео.

У своєму кліпі артисти показали зруйновані росіянами українські міста — Бучу, Ірпінь, Бородянку та Гостомель, а також українських матерів, які рятують дітей від війни, а самі вирушають на фронт.

Kalush Orchestra — Stefania: про що пісня

Соліст гурту Олег Псюк присвятив пісню Stefania ("Стефанія") своїй мамі. Він розповідає про свої приємні спогади про неї, про старіння матері, важкі з нею стосунки та усвідомлення того, як багато вона зробила для свого сина. За словами Псюка, Stefania стала піснею не тільки для його матері, а й для всіх мам, які переживають за своїх дітей і оберігають їх від лиха війни. Зазначимо, що конкурсна пісня Stefania ще до конкурсу набула широкої популярності.

Нагадаємо, що український гурт блискуче виконав пісню Stefania/Стефанія, а потім зі сцени арени "Пала Альпітур" закликали Європу врятувати Маріуполь та людей з "Азовсталі". У мережі із захопленням сприйняли вчинок колективу, який "ризикнув перемогою", але виконав важливішу місію — доніс меседж європейцям про ситуацію на Азовсталі в Маріуполі, де українські захисники продовжують давати відсіч окупантам.