Як пройшов фінал "Дитячого Євробачення 2023" і яке місце посіла Україна (відео)

Читать на русском
Автор
3753
Переможниця Дитячого Євробачення 2023 - Zoé Clauzure від Франції
Переможниця Дитячого Євробачення 2023 - Zoé Clauzure від Франції. Фото instagram.com

Анастасія Димид опинилася в п'ятірці найкращих

У Франції розпочався захоплюючий фінал 21-го Дитячого Євробачення 2023. Другий рік поспіль дитячий пісенний конкурс проведе Франція! Представниця цієї країни, співачка Zoé Clauzure, виступила зі своєю конкурсною піснею Cœur та отримала найбільшу кількість голосів серед усіх учасників.

Коли і де відбувся фінал "Дитяче Євробачення 2023"

У попередньому році перемогу на конкурсі також отримав представник Франції — Lissandro з піснею "Oh maman!". Фінал музичного конкурсу було заплановано на неділю, 26 листопада, у Ніцці, де учасники сяяли на сцені Palais Nikaïa. Слоган конкурсу у 2023 році – "Герої".

Zoé Clauzure
Zoé Clauzure - переможниця від Франції

Онлайн-трансляція

Як виступила Анастасія Димид та яке місце посіла Україна

Маленька українка, родом із села Гошів Івано-Франківської області, виступила під номером "3". 9-річна Анастасія презентувала композицію під назвою "Квітка". Димид буквально наповнила всіх дивовижною енергією та подарувала безліч емоцій.

Журі оцінили виступ Анастасії у 45 балів, дозволивши зайняти їй 9 місце у турнірній таблиці. Трохи врятували ситуацію глядачі, які поставили Димид 83 бали. У підсумку зі 128 балами Україна посіла 5 місце на Дитячому Євробаченні 2023.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Суспільне мовлення раніше представило лонг-лист із 20 учасників Національного відбору на "Євробачення 2024". Пізніше було представлено шорт-лист фіналістів.