Як виростити часник розміром з кулак: секрет у правильному підживленні

Читати російською
Автор

Досвідчені городники знають, як підгодувати часник влітку

Яким буде ваш урожай часнику – визначає період підживлення у червні та липні. Особливо важливо приділити увагу овочам наприкінці поточного місяця та протягом наступного. Досвідчені дачники рекомендують використовувати для підживлення часнику фосфор і калій.

Як передає "Телеграф", правилами підживлення часник у червнево-липневий період поділився ресурс UkrMedia. За словами городників, грамотно підібране підживлення приведе до розкішного врожаю в майбутньому.

Так, в останніх числах червня городники підгодовують часник фосфорно-калійним складом. Справа в тому, що фосфор та калій – головні "будівельники" маси, тобто нарощування обсягу головок часнику залежить від двох цих речовин.

Як годувати часник у червні-липні:

  1. Візьміть відстояну та прогріту на сонці воду. Для стандартної порції підгодовування використовуйте 10 л рідини.
  2. Розбавте у воді по 20 г сульфату магнію, суперфосфату й сульфату калію.
  3. У міжряддях зробіть невеликі борозенки. На один погонний метр припадає по 1 літру підживлення.

На думку дачників, саме від поточного сезону підживлення залежить, чи виростуть кволі овочі або часник вимахає розмір з кулак.

Нагадаємо, городники назвали три причини, чому у капусти скручується листя. Досвідчені дачники моментально помічають сигнал, який свідчить про те, що зі зростанням рослини виникли проблеми.

Раніше "Телеграф" розповідав, що допоможе у боротьбі з бур’янами на городі та дачі. Універсальний спрей, який уб’є бур’яни легко виготовити вдома з підручних засобів.