Урожай буде великим: що потрібно встигнути зробити з картоплею до цвітіння

Читати російською
Автор

Щоб отримати багатий урожай картоплі, достатньо дотримуватись певних правил

У гонитві за гарним урожаєм картоплі дачники застосовують різні хитрощі, наприклад, при посадці кладуть у лунки кульки з фольги. Але правильна посадка — пів справи. Важливим є ще й правильний догляд.

Досвідчені овочівники радять провести обов’язкове підгортання кущів. Якщо вчасно це зробити, урожайність картоплі збільшиться на 30%, пише Telegram-канал СОДа.

Секрет процедури полягає в тому, що вона дозволяє збільшити довжину підземної частини стебла. Це сприяє збільшенню врожаю. Підгортання допомагає стеблам міцніше стояти, переносити сильні вітри, до мінімуму зводиться ризик утворення зелених бульб; розпушування сприяє затримці вологи та повітря біля коріння рослини.

Коли правильно проводити підгортання

Перше підгортання проводиться після того, як сходи піднімуться на висоту 7-10 см. Процедура захищає від заморозків та стимулює розвиток кореневої системи. Друге проводять через 2 тижні після першого, а наступне — через місяць.

Запам’ятайте, проводити підгортання під час цвітіння не можна. Потрібно встигнути до того, як відкриються бутони. Якщо не встигли, то цю процедуру не варто проводити зовсім.

Раніше "Телеграф" писав, які натуральні добрива прискорять зростання томатів та перців.