Один лайфхак допоможе зберегти свіжість полуниці

Читать на русском
Автор
524
Свіжість полуниці можна зберегти на цілий тиждень
Свіжість полуниці можна зберегти на цілий тиждень. Фото Freepik

Вибагливу ягоду треба правильно зберігати

Полуниця займає лідируюче місце у списку корисних продуктів. Вона благотворно впливає на серце та кровоносні судини, запобігає розвитку онкозахворювань, а за вмістом вітаміну С ягоду обжене хіба що смородина. Без солодкої полуниці не обійдеться улюблена випічка, її додають дітям у каші.

Звичайно, зазвичай, вона з’їдається практично відразу. Але якщо полуниця залишилася, то продовжити її зберігання можна за допомогою одного лайфхака. Їм разом із Shuba і поділимося.

Як продовжити свіжість полуниці

Ця ягода дуже вибаглива, тому й існують хитрощі для її тривалого зберігання. Для початку варто відзначити, що краще не мити всю полуницю відразу, а лише кількість, скільки плануєте використовувати.

Після цього необхідно покласти ягоду в оцтовий розчин для продовження терміну придатності. Розчин готується у співвідношенні 1:3, оцет та вода відповідно. Потім помістіть полуницю в розчин та залиште на 10 хвилин.

Після ягоду потрібно добре обсушити. Тепер ягоду можна помістити в чистий контейнер, застелений паперовим рушником. Контейнер краще щільно не закривати, якщо в ньому немає отворів. Надішліть ягоди в холодильник.

Таким чином полуниця збереже свіжість і щільність до одного тижня, але все ж таки краще перевіряти ягоди на наявність гниття. Тоді з’їжте їх або приготуйте полуничну шарлотку.