![Свіжість полуниці можна зберегти на цілий тиждень](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/b/7f/0d4ff601-31e6dbdfbcbed6a8ebf0c5de283b97fb.jpg?v=8193_1)
Вибагливу ягоду треба правильно зберігати
Полуниця займає лідируюче місце у списку корисних продуктів. Вона благотворно впливає на серце та кровоносні судини, запобігає розвитку онкозахворювань, а за вмістом вітаміну С ягоду обжене хіба що смородина. Без солодкої полуниці не обійдеться улюблена випічка, її додають дітям у каші.
Звичайно, зазвичай, вона з’їдається практично відразу. Але якщо полуниця залишилася, то продовжити її зберігання можна за допомогою одного лайфхака. Їм разом із Shuba і поділимося.
Як продовжити свіжість полуниці
Ця ягода дуже вибаглива, тому й існують хитрощі для її тривалого зберігання. Для початку варто відзначити, що краще не мити всю полуницю відразу, а лише кількість, скільки плануєте використовувати.
Після цього необхідно покласти ягоду в оцтовий розчин для продовження терміну придатності. Розчин готується у співвідношенні 1:3, оцет та вода відповідно. Потім помістіть полуницю в розчин та залиште на 10 хвилин.
Після ягоду потрібно добре обсушити. Тепер ягоду можна помістити в чистий контейнер, застелений паперовим рушником. Контейнер краще щільно не закривати, якщо в ньому немає отворів. Надішліть ягоди в холодильник.
Таким чином полуниця збереже свіжість і щільність до одного тижня, але все ж таки краще перевіряти ягоди на наявність гниття. Тоді з’їжте їх або приготуйте полуничну шарлотку.