Посипте сіллю хлібницю та інші правила збереження хлібу свіжості
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Секрети, які допоможуть вам не купувати хліб щодня
Найсмачніший хліб – щойно випечений: хрусткі зовні та неймовірно м’який усередині. Впевнені, що ви теж радієте, коли потрапляєте на нову партію ароматних хлібів та багетів у супермаркеті.
Питання про збереження хліба свіжим і хрустким хвилює багатьох. Тому разом Light розповімо, як довше зберегти смачну випічку.
Як надовго зберегти свіжість хліба
Перше, що слід запам’ятати – хліб потрібно зберігати так, щоб він мав доступ до повітря. Наприклад, якщо класти випічку в пакет, вона досить швидко заплісняє від вологи.
Щоб хліб довше залишався свіжим та ароматним, вам допоможе один лайфхак. Просто покладіть у хлібницю шматок яблука, картоплі чи чайну ложку солі.
Волога від шматочків яблука та картоплі насичують хліб та залишається м’яким. А ось сіллю краще посипати саму хлібницю. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка виділяється в процесі приготування їжі, і хліб довгий час не покриватиметься пліснявою.
У чому зберігати свіжоспечений хліб
Свіжоспечений хліб — домашній або магазинний — краще зберігати в тканинному або полотняному мішечку з перфорацією, щоб він дихав. Так випічка збереже свіжість та смак до трьох днів.
Також можна загорнути свіжий хліб у харчовий папір. У такому вигляді можна зберігати його в хлібниці.
Продовжити свіжість хліба можна кількома способами:
- загорнути хліб у кілька шарів харчового паперу чи пергаменту;
- покласти хліб у герметичний поліетиленовий пакет та добре зав’язати;
- прибрати хліб у холодильник.
А щоб повернути випічці м’якість, просто розігрійте в мікрохвильовій печі, духовці або потримайте трохи над парою. А ще можна додати в домашній хліб один інгредієнт, який допоможе зберегти його м’яким на довгий час.