Посипте сіллю хлібницю та інші правила збереження хлібу свіжості

Читать на русском
Автор
Так випічка може зберігатися цілий тиждень
Так випічка може зберігатися цілий тиждень. Фото golapravda.blog

Секрети, які допоможуть вам не купувати хліб щодня

Найсмачніший хліб – щойно випечений: хрусткі зовні та неймовірно м’який усередині. Впевнені, що ви теж радієте, коли потрапляєте на нову партію ароматних хлібів та багетів у супермаркеті.

Питання про збереження хліба свіжим і хрустким хвилює багатьох. Тому разом Light розповімо, як довше зберегти смачну випічку.

Як надовго зберегти свіжість хліба

Перше, що слід запам’ятати – хліб потрібно зберігати так, щоб він мав доступ до повітря. Наприклад, якщо класти випічку в пакет, вона досить швидко заплісняє від вологи.

Щоб хліб довше залишався свіжим та ароматним, вам допоможе один лайфхак. Просто покладіть у хлібницю шматок яблука, картоплі чи чайну ложку солі.

Волога від шматочків яблука та картоплі насичують хліб та залишається м’яким. А ось сіллю краще посипати саму хлібницю. Це допоможе прибрати зайву вологу, яка виділяється в процесі приготування їжі, і хліб довгий час не покриватиметься пліснявою.

У чому зберігати свіжоспечений хліб

Свіжоспечений хліб — домашній або магазинний — краще зберігати в тканинному або полотняному мішечку з перфорацією, щоб він дихав. Так випічка збереже свіжість та смак до трьох днів.

Також можна загорнути свіжий хліб у харчовий папір. У такому вигляді можна зберігати його в хлібниці.

Продовжити свіжість хліба можна кількома способами:

  1. загорнути хліб у кілька шарів харчового паперу чи пергаменту;
  2. покласти хліб у герметичний поліетиленовий пакет та добре зав’язати;
  3. прибрати хліб у холодильник.

А щоб повернути випічці м’якість, просто розігрійте в мікрохвильовій печі, духовці або потримайте трохи над парою. А ще можна додати в домашній хліб один інгредієнт, який допоможе зберегти його м’яким на довгий час.