Костянтини, Петри і не тільки: хто відзначає День ангела 29 червня

Читать на русском
Автор
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 29 червня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 29 червня. Фото telegraf.com.ua

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У четвер, 29 червня, 2023 року відзначається Міжнародний день тропіків, День пам’яті преподобного Мойсея Оптинського, народне свято Тихін Тихий (Тихін Розрадник). Також у цей день носії чотирьох імен святкують свої Дні ангела.

Чоловічі іменини 29 червня

Костянтин, — це ім’я з’явилося від латинського "constans", що означає "постійний" або "стійкий". 29 червня вшановується мученик Костянтин Мінятов.

Михайло, — ім’я походить з давньоєврейської і перекладається як "рівний Богу", "подібний до Бога". 29 червня церквою вшановується священномученик, ієрей Михайло Макаров.

Петро, — з давньогрецької мови перекладається як "скеля" або "камінь". 29 червня вшановується священномученик, ієрей Петро Карелін.

Тихін, — це ім’я походить від імені давньогрецької богині Тюхе і перекладається як "доля", "випадок", "жереб", "удача". Цікаво, що на території сучасної України та росії це ім’я в останні сторіччя в основному використовується як чернече. 29 червня церквою вшановуються єпископ Тихін Амафунтський, преподобний Тихін Мединський і Калузький, преподобний Тихін Луховській та Костромській.

Жіночі іменини 29 червня не відзначаються.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав простий лайфхак, як улітку засипати у прохолоді без кондиціонера.