Зберігаємо аромат свіжої ягоди до весни: з цими хитрощами малинове варення буде найсмачнішим
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 18812
![Малинове варення поверне вас у літні дні своїм ароматом](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/9c/eea3ba95-28f2e41cdc556ea73ef5cf182e58d9c3.jpg?v=1963_1)
Ваша смакота буде не тільки смачною, а й шалено ароматною
Важко уявити зиму без ароматного малинового варення. Його люблять і діти, і дорослі. Ніжне та ароматне варення чудово доповнить сніданок, це незамінний інгредієнт різних десертів та випічки.
Безумовно, у кожного кулінара свій рецепт малинового варення. Але є деякі загальні особливості приготування десерту, щоб вийшов чудовий та ароматний джем. Ось про них разом із ProstoWay і розповімо.
Що потрібно знати, щоб приготувати ідеальне малинове варення
Малині не подобається, коли її миють. Ягода починає вбирати вологу і втрачати форму, а при варінні стає м’якою і розпадається.
Варити малину слід у широкій та низькій мисці при низькій температурі. При високій температурі варення починає інтенсивно кипіти і вирувати. У такому разі ягода втратить смак та запах. Варення стане коричнево-бурим, а ягоди розпадуться.
Малину не потрібно довго варити: коли варення закипить, зніміть піну і вимкніть. Охолодіть, доведіть до кипіння — і так тричі.
Не перемішуйте малину із цукром, тоді ягоди не розваляться. Загалом цукор у малину додається частинами після закипання, щоб джем не пригорів.
До речі, малинове варення можна приготувати без варіння, води та цукру. Цей рецепт набагато простіший, а результат вийде вражаючий.