Декілька пасток і природних репелентів зроблять свою справу: ефективні поради, як відвадити равликів від саду

Читати російською
Автор

Забудьте про хімікати, ці домашні засоби безжально виженуть шкідника

Думка про зграю слимаків і равликів, що блукають навколо вашого городу, викликає у вас паніку? Поспішаємо вам на допомогу, і розповідаємо, як захистити свої рослини від цих ненажерливих шкідників, які псують майбутній урожай.

Ці "звірі" люблять годуватися вночі або вдосвіта, коли ще трохи прохолодно, а земля волога, пише santeplus. Тому розставляти "пастки" потрібно саме у вечірній час. Ділимося з вами найкращими натуральними рішеннями.

Як позбутися равликів та слимаків на ділянці

  • Бар’єри

Ідея полягає в тому, щоб встановити бар’єри, щоб не допустити наближення равликів до рослин. Зверніть увагу, що ці молюски ненавидять мідь: тому ви маєте можливість оточити посіви мідним дротом, щоб перегородити їм шлях. Але є й інші цікаві перешкоди, такі як попіл, розкиданий навколо рослин, шматочки яєчної шкаралупи, гравію, піску, тирси або навіть кавової гущі. Всі ці компоненти вміють відлякувати равликів та слимаків.

  • Мило

Ще один екологічно безпечний спосіб боротьби з равликами – розпорошення мила. Покладіть шматочки навколо посівів, і ці загарбники негайно покинуть ваш город.

  • Апельсинові кірки

Ви також можете використовувати апельсинові кірки, щоб відвадити слимаків та равликів. Розкидайте їх увечері навколо рослин і вранці ви знайдете їх усюди на цитрусах. Таким чином, ви можете легко зібрати і позбутися їх!

  • Часник

Часник є чудовим репелентом: його запах відлякає цих шкідників, а також інших шкідників, які спробують там причаїтися. Приготуйте розчин із 4 подрібнених зубчиків часнику на літр окропу. Залишіть настоюватися на 12 годин, відфільтруйте та розбавте в 1 л води. Після розпиліть розчин на найбільш уразливі рослини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити капусту від метеликів. А ще ми писали про способи боротьби із мурахами на ділянці.