Чому не можна викидати полуничні хвостики: хитрість від економних кулінарів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Виявляється, смачна не лише полуниця, а й хвостики.](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/9b/b3124b84-686c474bb79dd77f9e4719a59fbdc9b2.jpg?v=7639_1)
Взимку згадуватимете літо із цим лайфхаком
Можливо, ви помічали, що останнім часом все частіше та частіше на прилавках продається полуниця без хвостиків ? На перший погляд, виглядає цілком розумно: ми платимо додаткові гроші за непотрібну зелень.
Виявляється, що полуничні хвостики корисна річ і викидати їх не варто! Як їх використовувати, розповімо разом із "Важливо знати".
Як можна використовувати полуничні хвостики
Як ми знаємо, полуниця — ягода не лише смачна, а й корисна. У ній неймовірна кількість різноманітних вітамінів. Виявляється, ці вітаміни містяться у ягодах, а й у хвостиках.
Неймовірно, але факт: полуничні хвостики не втрачають своїх корисних властивостей навіть у засушеному стані. У сезон ягід, звичайно, їх можна і не їсти, зате взимку така зелень дуже доречна — з висушених полуничних хвостиків можна приготувати відмінний настій або просто додати їх в чай.
Щоб висушити цю зелень, акуратно відокремте хвостики від ягід, промийте і розкладіть на сонце, підклавши під них білу тканину. Через кілька днів зберіть хвостики або в мішечок з натуральної тканини, або в чисту та суху скляну банку.
Щоб приготувати простий настій із полуничних хвостиків, візьміть дрібку зеленого чаю, півтора десятка засушених хвостиків полуниці та пару ягід шипшини. Все це відправте у велику чашку, залийте окропом і настоюйте 10 хвилин.
До такого приголомшливого чаю приготуйте пишні оладки з полуничним варенням і насолоджуйтесь. Смачного!