Поради, які вам знадобляться до Яблучного Спасу: як вибрати найсмачніші яблука
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ви принесете додому найсмачніші яблука
Не за горами велике християнське свято — Яблучний Спас. Традиційно до нього готують страви із яблук.
Саме тому необхідно запасатися наперед цими фруктами. Безумовно, купити яблука при всьому багатому асортименті сортів на ринку не важко. Однак часто у покупців одна й та сама проблема — яблука не солодкі, з твердою гіркуватою шкіркою і майже без смаку. Як правильно вибрати яблука, розповімо разом із "РБК-Україна".
На що потрібно звертати увагу при виборі яблук
При покупці яблук ми найчастіше звертаємо увагу на їхній зовнішній вигляд. Це правильно, оскільки саме зовнішні ознаки допоможуть зробити найкращий вибір. Однак які ж фактори вказують на солодкий та зрілий плід?
Не варто тішитись красою гладких і блискучих яблук — не завжди вони смачні. Найсолодші яблука ті, у яких шкірка не гладка, а трохи вовняна.
Не варто звертати увагу і на яблука з яскравим та однорідним кольором. Найсмачніші плоди ті, які мають лінії на шкірці.
Звертайте увагу на форму. Кругла нижня частина говорить про те, що це "жіночий сорт" — у ньому до 15% цукру (один із найвищих). Якщо у плоду низ плоский — це "чоловіче" яблуко, вони менш солодкі і смачні.
На плодоніжку при покупці яблук потрібно звертати увагу обов’язково. Якщо хвостик зеленого кольору, це говорить про свіжість плоду. Якщо хвостик коричневий і швидко ламається – не беріть такі яблука ніколи – їх довго зберігали в холоді, такі фрукти не мають соковитості та солодощі.
Якщо ж вам потрапили несмачні яблука, не засмучуйтесь. Їх можна смачно запекти за рецептом "Телеграфа".