Всі роблять цю помилку: як правильно варити рис для голубців

Читать на русском
Автор
5485
Якщо робити неправильно, голубці будуть зіпсовані
Якщо робити неправильно, голубці будуть зіпсовані. Фото 24 канал

Дуже важливий нюанс приготування

Смачні соковиті голубці — чудова страва на кожен день і до святкового столу. Але багато хто досі сперечається щодо того, чи треба відварювати рис перед приготуванням, чи ні.

Думки кулінарів з приводу того, як краще відварити рис, різняться. Але, як пише ProstoWayть все ж таки вважає, що найкращий рис для голубців — відварений до напівготовності.

Річ у тім, що сирий рис у фарші, готуючись вбирає в себе багато соусу, в якому тушкуються голубці. Через це страва виходить сухуватою.

Також, якщо капуста молода та м’яка, а рис вже кладеться наполовину готовим, то голубці будуть швидше готуватися. Якщо у вас немає бажання попередньо відварювати рис, крупу слід хоча б на кілька годин замочити в холодній воді.

Як готувати начинку — рецепт

Найкраще для голубців брати круглий рис – він швидше звариться. Кількість овочів визначається об’ємом м’яса — найкраще, якщо ці значення будуть рівними.

Відварюємо рис впродовж 5-10 хвилин. Відкидаємо на друшляк і даємо охолонути.

Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на тертку. Обсмажуємо овочі на олії, потім — додаємо томатну пасту і обсмажуємо її ще кілька хвилин.

З’єднуємо начинку з сирим м’ясом, коли і рис, і овочі вистигли. Але м’ясо не обов’язково додавати — голубці цілком можуть бути пісними.