Всього п’ять хвилин — і горох буде м’яким: трюк, яким користуються в ресторанах

Читать на русском
Автор
94991
На все приготування потратиться від сили 30 хвилин
На все приготування потратиться від сили 30 хвилин. Фото tochka.net

Багато хто відмовляється від гороху, адже він довго вариться

Ми розповідали, як зварити гречку, щоб вона набула оптимальної текстури і зберегла форму. Тепер ділимось способом, який дозволить зробити горох м'яким через вже через 5 хвилин після закипання води.

Горох — дуже корисний та поживний компонент для страв. Однак у натуральному вигляді він дуже довго готується та потребує тривалого замочування. Словом, у класичному виконанні це біб для тих, хто має необмежену кількість часу. Але є певні хитрощі, які зроблять горох м'яким всього за 5 хвилин. Про них розповіли на Ukr.Media.

Як швидко приготувати горох

З цим простим трюком горох юуде м’яким всього за 5 хвилин після закипання води, а вже за 30 хвилин ви будете мати готову страву. Це зовсімне складно.

Для початку слід промити продукт ретельно — промивати слід доти, доки вода не стане повністю прозорою. Покладіть чистий горох в каструлю з водою, посоліть.

Коли горох закипить, почекайте 10 хвилин. Влийте в каструлю ще трохи голодної води — 0,5 чашки буде достатньо. Знову дочекайтесь закипання.

Спосіб із содою

Крім способу варіння з додаванням холодної води, є ще один спосіб, який допоможе зварити горох швидше. Він полягає у додаванні соди.

Всипати продукт слід під час варіння гороху, приблизно через 15 хвилин після того, як вода закипить. На 2 літри рідини додаємо половину чайної ложки.

З содою горошини розваряться вже через 5-7 хвилин. Цей спосіб підходить для каші, але може додати специфічного смаку бульйону, тому не варто використовувати його у приготуванні ароматного горохового супу.