Арабатська стрілка в окупації: Генгірка закриває курортний сезон, так його і не розпочавши (відео)

Читать на русском
Автор
7106
Генічеська Гірка на побережжі Азовського моря опустіла до невпізнаваності
Генічеська Гірка на побережжі Азовського моря опустіла до невпізнаваності. Фото arabatka.ua

Майже всі пансіонати вимушені були зачинитися через відсутність людей

Арабатська Стрілка на Херсонщині — унікальне місце, населені пункти якого щороку у літній сезон приймали безліч відпочивальників з усіх куточків України. Але з приходом російських окупантів все кардинально змінилося — пансіонати масово позакривалися, а Генічеська Гірка, яка ними так славилася, опустіла до невпізнаваності. Про це розповів місцевий Youtube-блогер Sasha Travel.

Так, у Генгірці більшість відпочинкових комплексів, якими славилося селище, навіть не відкривалися. Пансіонат "Білий лебідь", база відпочинку "Меліоратор", готель "Комфортний", дельфінарій "Оскар", пансіонати "Будівельник" та "Запоріжжя", "Papa De More" — усі ці заклади не відкривали своїх дверей для відпочивальників цього року, адже людей там і не було.

Трохи кращою, за словами місцевих жителів, є ситуація у так званому "другому центрі" Генічеської Гірки — поблизу пансіонату "Юкас" на відео потрапили кілька машин та навіть відпочивальників. Частково відкрився мініпансіонат "Асоль", а от "Арарат", "Баракуда", "Візит", "Діана" — також не відкривалися цього сезону, як і готелі, які зовсім поруч з ними.

Пустка, занепад бізнесу, тотальна втеча населення з Херсонщини — от наслідки "руського міру", з ідеями якого загарбники вдерлися в Україну.

Додамо, що росіянам на Херсонщині зараз доводиться дуже складно, адже Збройні сили України перейшли у контрнаступ і вже витісняють окупантів з українських земель. На подію відреагували в Офісі президента, звернувшись до українців з проханням дочекатися офіційних повідомлень від Генштабу та Міноборони.