Парад українських прапорів на Харківщині: мережу заполонили фото та відео з бійцями ЗСУ

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 вересня 2022, 15:38

Українські сили оборони крок за кроком звільняють батьківщину

У четвер, 8 вересня, на 197-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну в мережі поширюються фото та відео з українським прапором над Балаклією (Харківська область) і не лише.

Офіційно Генштаб ЗСУ та влада зберігає мовчання з приводу наступу на Харківщині, але деякі ЗМІ підтверджують звільнення міста. На звільнених територіях регіону знову майорить український прапор.

Балаклія на карті України /https://deepstatemap.live/

Жителі Балаклії підтвердили stranaua, що до міста зайшли ЗСУ.

"Зайшли із західного боку, була автоматна стрілянина у місті, але недовга. Зараз тихо. Міських боїв не було. Судячи з усього, росіяни самі пішли ", — розповів місцевий житель.

Неможливо відобразити вміст. Переглянути у Telegram
Над Балаклією підняли український прапор.
Ще одне фото з центру Балаклії

Офіційний Київ поки що не підтверджує звільнення міста, проте Глава Офісу президента Андрій Єрмак натякнув на успіхи на фронті, опублікувавши у телеграмі прапор України.

Крім того, в мережі почався справжній флешмоб. Українські солдати масово оприлюднюють фото з українським прапором на звільнених територіях.

Український солдат в Іванівці
Український солдат у Шевченковому

Успішне просування українських військовослужбовців углиб Харківської області вселяє надію на якнайшвидшу деокупацію регіону від російських загарбників. Якщо швидкість просування нашої армії не буде знижена, то є ймовірність повного звільнення Харківщини вже до кінця осені.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які населені пункти ЗСУ звільнили за тиждень.