У Тернополі депутати відправили у відставку голову облради: сам він цього не визнає (фото та відео)

Читать на русском
Автор
Михайло Головко не визнав легітимність сьогоднішньої сесії облради
Михайло Головко не визнав легітимність сьогоднішньої сесії облради. Фото Телеграф

За відставку Головка проголосували 49 місцевих депутатів

Депутати Тернопільської обласної ради у четвер, 26 жовтня проголосували за звільнення з посади голови Михайла Головка, якого підозрюють у хабарництві. За відповідне рішення обранці проголосували одноголосно.

Як повідомляє кореспондент "Телеграфу", на порядку денному було лише одне питання — про звільнення Головка, про що говорили вже 4 місяці без толку. На сесію зареєструвався 51 депутат, голосували вони демонстративно, показово, хоч голосування начебто було таємне. Із них 49 осіб підтримали відставку Головка.

Обов'язки голови облради має виконувати його чинний перший заступник Володимир Болєщук.

Володимир Болєщук

Сам Головко не прийшов на сесію і сидів у себе в кабінеті. Трохи пізніше він покликав до себе місцеві ЗМІ і заявив, що сам скликав сесію на 8 листопада, тому ця не вважається легітимною.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Михайла Головка знайшли "дачу" на даху багатоповерхівки у Тернополі. Відео із викриттям опублікував відомий блогер. Після того, як НАБУ затримало Михайла Головка через підозри в отриманні хабарів, він все одно повернувся на роботу. Звинувачення на свою адресу він назвав абсурдом та провокацією.