Новий випадок масової стрільби в США: вбито 10 і поранено 12 людей (оновлено)

Читати російською
Автор

Всіх постраждалих доставлено на "швидких" до лікарні, їм надається допомога

На відміну від України, де непроста криміногенна обстановка викликана об’єктивними причинами, як-то війна, наплив зброї із зони бойових дій тощо, мешканці ситих та благополучних Сполучених Штатів також не можуть почуватися у повній безпеці.

Такий висновок можна зробити з повідомлень американських ЗМІ про те, що 22 січня там сталася друга за добу масова стрілянина — цього разу у місті Батон-Руж, штат Луїзіана. Поранення отримали 12 людей.

Про інцидент повідомляє Yahoo news.

За інформацією видання, стрілянина відбулася у нічному клубі Dior Bar&Lounge приблизно о 1:36 ночі за місцевим часом. Усіх 12 поранених було доставлено до лікарні "швидкими" або приватним транспортом, їхній стан оцінюється як стабільний.

А незадовго до цього стався інший інцидент, який закінчився з набагато сумнішим результатом: у залі бальних танців у Монтерей-Парку, Каліфорнія, внаслідок інциденту зі стріляниною було вбито 10 осіб – п’ять чоловіків та п’ять жінок. Нападник втік з місця злочину і досі не затриманий.

Оновлено:

Стрілець, підозрюваний у вбивстві 10 людей і пораненні щонайменше 10 інших у залі бальних танців у Монтерей-Парку, штат Каліфорнія, застрелився після того, як броньовані авто поліцейських заблокували його фургон на парковці, повідомив шериф округу Лос-Анджелес Роберт Луна пізно увечері в неділю.

Луна ідентифікував підозрюваного стрільця як Хуу Кан Трана, 72-річного чоловіка азіатського походження, повідомляє The Washington Post.

Після напруженого протистояння офіцери підійшли до фургона, виявивши тіло Трана на сидінні водія та докази, які пов'язували його зі стрільбою у фургоні, сказав шериф.

Найбільш кровопролитним інцидентом в історії штату Каліфорнія вважається стрілянина в ресторані McDonald’s в Сан-Ісідро, неподалік Сан-Дієго в 1984 році — тоді було вбито 21 людину.

Але, повертаючись знову до подій в Україні, нагадаємо, що іноді до сумного результату можуть призводити навіть мирні "посиділки" пенсіонерів, які через спиртне можуть мати жахливі наслідки.