путіна принизили в Китаї: зробила це газета, для якої президент росії "особисто" написав статтю

Читать на русском
Автор
13334
Ліворуч - путін цілує руку Сі Цзіньпіну (фото згенерувала нейромережа)
Ліворуч - путін цілує руку Сі Цзіньпіну (фото згенерувала нейромережа). Фото Колаж "Телеграфу"

У Китаї дуже важлива ієрархія, тож китайці фактично принизили путіна

Напередодні китайський лідер Сі Цзіньпін прибув до москви, де зустрівся із російським диктатором володимиром путіним. Китайський лідер планує пробути в рф до 22 березня. Очікується, що Китай запропонує себе у ролі потенційного миротворця.

Китайські державні журналісти принизили президента рф путіна, розмістивши його статтю у своїй газеті на третій шпальті. Про це повідомляє блогер Олександр Горбунов у своєму Telegram-каналі "Сталінгулаг".

Як йдеться у повідомленні, для китайців дуже важливою є ієрархія. Так, перед візитом Сі Цзіньпіна до москви вони з путіним обмінялися авторськими статтями. Ці статті мали би розмістити у себе головні державні видання. У них йшлося про перспективи співпраці між країнами й їх нібито написали особисто лідери двох країн.

Переклад заголовків китайської газети українською мовою
Переклад заголовків українською

Однак у Китаї до путіна ставляться далеко не з такою повагою, як до свого лідера. До прикладу, "Российская газета" розмістила статтю Сі Цзіньпіна на першій шпальті та ще й з фотографією. Тим часом китайське видання знехтувало статтею путіна й опублікувало її на третій шпальті без фото. Хоча маленька стаття нижче має свою ілюстрацію.

Нагадаємо, що після зустрічі із російським диктатором очільника КНР очікують і в Україні. Ця розмова стане першим прямим контактом Сі Цзіньпіна та Володимира Зеленського з початку великого вторгнення. США дивляться на цю зустріч із оптимізмом, оскільки розмова дозволить почути український погляд на війну.