Китай зробив заяву щодо ордера на арешт путіна

Читать на русском
Автор
226436
У Китаї дали коментар про ордер на арешт путіна Новина оновлена 20 березня 2023, 11:24
У Китаї дали коментар про ордер на арешт путіна. Фото Колаж "Телеграфу"

Китай продовжуватиме відігравати об’єктивну та справедливу роль в "українській кризі"

У Китаї прокоментували рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт російського президента володимира путіна, зазначивши, що МКС має зайняти "справедливу позицію" та "поважати імунітет" кремлівського диктатора.

Таку заяву сьогодні, 20 березня, зробив офіційний представник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь, повідомляє The Guardian.

"Міжнародний кримінальний суд має зайняти об’єктивну та неупереджену позицію, поважати юрисдикційний імунітет глав держав згідно з міжнародним правом", — сказав спікер дипломатичного відомства.

Також він додав, що Китай продовжить відігравати справедливу роль в т.зв. "українській кризі" (так у Пекіні називають війну Росії з Україною. — Ред.), а також займати конструктивну позицію у мирних переговорах.

Зазначимо, що 20 березня лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув до Москви, де у нього відбудеться зустріч із путіним. Як заявляють російські пропагандисти, зустріч голів росії та Китаю відбудеться віч-на-віч.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 17 березня Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна й уповноваженої з прав дитини марії львової-бєлової, відповідальної за депортацію дітей з окупованих територій України у рф.

В росії заявили, що заяви МКС про видачу ордера для них є "нікчемними", оскільки вони не співпрацюють у цьому органом. А президент України Володимир Зеленський назвав рішення суду вагомим і зазначив, що з нього розпочнеться історична відповідальність.