З Ердоганом все нормально? Турки виклали фото та відео розмови з путіним

Читать на русском
Автор
Реджеп Тайіп Ердоган та володимир путін
Реджеп Тайіп Ердоган та володимир путін. Фото Скрін із відео

Турецький лідер обговорив з путіним ситуацію в Україні та нові ініціативи щодо "зернової угоди"

Після чуток про інфаркт у президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, в мережі з’явилося його свіже фото. Воно було зроблено, ймовірно, під час телефонної розмови з російським диктатором володимиром путіним, яка відбулася сьогодні, 27 квітня.

Деякі деталі переговорів та відповідну фотографію Ердогана опублікував турецький канал новин TRT Haber.

"Під час розмови було обговорено турецько-російські відносини та регіональні питання. Президент Ердоган подякував путіну за його внесок у будівництво АЕС "Аккую", де сьогодні відбудеться перша церемонія доставки ядерного палива", — йдеться в повідомленні.

Також диктатор разом з Ердоганом обговорили ситуацію в Україні та питання зернової угоди.

"Президент Ердоган заявив, що нові ініціативи щодо "зернової угоди" можуть бути опрацьовані через запропоновану робочу групу", — зазначає TRT Haber.

Фото — TRT Haber

Водночас турецький лідер взяв участь по відеозв’язку у церемонії доставки першого ядерного палива на АЕС "Аккую" в Мерсіні. Дистанційно на цій конференції присутній і диктатор володимир путін.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 27 квітня володимир путін мав прилетіти до Туреччини на церемонію відкриття нової АЕС "Аккую", допомогу в будівництві якої надавав "Росатом" і водночас під час візиту диктатор мав зустрітися з Ердоганом, щоб обговорити двостороннє партнерство. Але путін своєю чергою вирішив залишатися у своїй країні та взяти участь дистанційно.

Тут же варто додати, що після того, як Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт володимира путіна, він буквально став невиїзним, оскільки за межами росії на нього чекає в’язниця. Загалом його можуть і повинні затримати на території 123 країн, якщо якусь із них він відвідає.