Цукерберг запустив конкурента Twitter: люди реєструються в Threads з шаленою швидкістю

Читать на русском
Автор
3990
Цукерберг запустив нову соцмережу
Цукерберг запустив нову соцмережу. Фото Скріншот відео

Threads задуманий як місце, де люди збираються, щоб обговорити всі питання, що їх хвилюють

У четвер, 6 липня, компанія Meta Марка Цукерберга запустила аналог Twitter. За перші дві години роботи програми Threads там зареєструвалося понад 2 000 000 користувачів.

Про це повідомив Цукерберг у своєму акаунті Threads.

Threads працює на базі Instagram, за бажанням переносячи підписників у новий додаток. Принцип його роботи аналогічний Twitter: у соцмережі можна постити текстові повідомлення, на них можна реагувати, коментувати та ділитися ними.

В описі програми говориться, що Threads задуманий як місце, де люди збираються, щоб обговорити всі питання, що хвилюють їх. Користувачі мають можливість взаємодіяти з персонами, що їх цікавлять, та однодумцями, а також ділитися власними ідеями, думками та творчістю.

Інтерфейс сайту відображає досить простий ланцюжок тем з опціями, що дозволяють поставити лайк, залишити коментар або зробити репост. Користувачі з країн, де програма недоступна (поки це всі країни ЄС), можуть лише переглядати публікації.

Meta розпочала розробку нової соцмережі у січні. Працювати над Threads компанія розпочала на тлі проблем у Twitter, які виникли після того, як його власником став Ілон Маск.

Як повідомляв "Телеграф", через запуск Threads Маск навіть викликав Цукерберга на поєдинок. Власнику Twitter, мабуть, не сподобалося, що у нього з’явиться конкурент.