Пропаганди поменшає: Латвія вводить нові штрафи для росіян

Читать на русском
Автор
725
Машин з подібними наклейками в Латвії зараз достатньо. Але все зміниться
Машин з подібними наклейками в Латвії зараз достатньо. Але все зміниться. Фото соцсети Х

Деякі прикраси для авто прирівнюють до пропаганди військової агресії росії

Поліція Латвії анонсувала запровадження штрафів за наклейки "Я русский!" на автомобілях. Тепер російської пропаганди, яка використовується в інформаційній війні проти України, у країні поменшає.

Правоохоронці, виявивши такі написи, вимагатимуть від автовласників негайно прибрати їх та пояснити мету розміщення написів. Про це йдеться у повідомленні відомства у соцмережі Twitter (Х).

Латвійські поліцейські назвали неприпустимою практикою наклейки на автомобілі з "потенційно-провокаційними написами російською мовою". У відомстві заявили, що з огляду на нинішню геополітичну ситуацію та війну в Україні такі наклейки можуть бути сприйняті як схвалення військової агресії з боку росії або підтримка військових злочинів кремля.

Нагадаємо, що ще 2022 року Латвія оголосила росію державою, яка підтримує тероризм. Місцевий Сейм заявив, що рф проводить "цілеспрямований геноцид проти українського народу". У лютому поточного року в країні заблокували низку пропагандистських російських сайтів.

Введення штрафів за наклейки в Латвії — це реакція правоохоронців на опубліковану в соцмережі Х (Twitter) фотографію машини з латвійським номером та написом "Я — російська".

Нагадаємо, що Латвія, Литва та Польща обговорюють можливості закриття кордону з Білоруссю.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Польща слідом за Латвією, Литвою, Естонією та Фінляндією заборонить в’їзд на свою територію автомобілів із російськими номерами.