"Економіка майже обвалилася": в кремлі вперше визнали, що санкції ледве не вбили росію

Читать на русском
Автор
4138
"Рот путіна" поскаржився, що санкції все ж таки дали результат
"Рот путіна" поскаржився, що санкції все ж таки дали результат. Фото twitter.com

Російська влада навіть намалювала економіці рф невелике "зростання"

Російська економіка, попри усі бравурні заяви щодо "користі" західних санкцій, насправді спочатку опинилася на межі обвалу. Кремлю коштувало значних зусиль зупинити її у кроці від прірви.

Про це заявив прессекретар російського диктатора володимира путіна, Дмитро Пєсков, у коментарі російським пропагандистським ЗМІ. За його словами, путінський уряд докладав величезних зусиль, аби зупинити падіння.

"Була загроза обвалу. І дійсно, довелося мобілізувати всі ресурси, внутрішні сили, для того, щоб цей обвал запобігти. Спочатку просто завдання стояло запобігти обвалу, тому що, дійсно, на економіку впав абсолютно безпрецедентний вантаж ось цих санкцій", – поскаржився "рот путіна" пропагандистам.

Потім Пєсков вже звично почав брехати, що росії, мовляв, не просто вдалося стабілізувати економіку, але й вийти на траєкторію зростання. Втім, він все одно вимушений був визнати, що намальовані російським режимом "три відсотки зростання" економіки – це дуже мало у порівнянні із тим, що могло б бути.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у росії проблеми з ядерними силами. У ГУР вважають, що це не лише наслідки світових санкцій.

Цікаво, що санкції доволі сильно вплинули на пересічних росіян – вони втратили дуже багато можливостей. А от на російському бізнесі з продажу енергоносіїв обмеження, схоже, майже не відзначилися – терористичний газонафтовий бізнес рф процвітає та надає росіянам надприбутки, якими вони фінансують війну в Україні.