Ле Пен вважає росію "великою державою"

Читать на русском
Автор
3343
Марін Ле Пен вважають "подругою путіна" через її погляди
Марін Ле Пен вважають "подругою путіна" через її погляди. Фото france24.com

На думку ультраправої кандидатки у президенти, Європа має зблизитись з росією.

Кандидатка у президенти Франції Марін Ле Пен, які нещодавно довелося пояснювати свою позицію щодо України, назвала росію "великою державою" та закликала Європу налагодити з країною-агресором стосунки.

Про це йшлося у її передвиборчій заяві перед другим туром виборів, який має відбутися 24 квітня.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

За словами Ле Пен, Європа має налагодити відносини з росією для того, щоб не допустити союзку Москви та Китаю. На думку кандидатки у президенти Франції, союз Європи з країною-агресором — це важлива умова безпеки континенту та Франції, зокрема.

"Уявіть: найбільша країна у світі (рф — ред.) поєднається з країною з найбільшим населенням (Китай — ред.). Перший виробник сировини у світі, росія, з першим світовим заводом, Китаєм, щоб створити, припустимо, першу військову силу у світі. Я гадаю, що це велика небезпека. Тому потрібно дипломатичними заходами, доки війна не закінчиться, доки угода не підписана, уникати цього злиття, яке ризикує стати великою небезпекою XXI століття для нас", — заявила ультраправа кандидатка.

Варто зазначити, що Марін Ле Пен є лідером партії "Національне об'єднання". Перед першим туром виборів у Франції вона заявила, що у разі її перемоги у президентських перегонах країна вийде зі складу НАТО. Окрім цього, Ле Пен додала, що коли війна в Україні закінчиться, вона запропонує стратегічне зближення НАТО та рф.

Нагадаємо, що у першому турі виборів Марін Ле Пен програла чинному президенту Франції Емануелю Макрону, однак відрив був мінімальним. Після цього більшість кандидатів, які не вийшли у лідери президентських перегонів, закликали своїх виборців у другому турі підтримати Макрона і не дати можливості ультраправим прийти до влади. Єдиним, хто закликав голосувати за Ле Пен, став лідер ще однієї ультраправої партії "Реконкіста" Ерік Земмур, який може розраховувати на близько 7% голосів.