У Росії зробили заяву щодо своїх військових баз на Донбасі

Читать на русском
Автор
1975
Російські військові
Російські військові. Фото mil.ru

Російське МЗС не заперечує таку можливість

Поки російські пропагандисти радіють появі в ОРДЛО військової техніки, у Росії заявили про можливість розміщення військових баз на території окупованих регіонів України.

Згідно із заявою заступника глави МЗС РФ Андрія Руденка, якого цитує "РІА Новини", про це хоч і не було поки що розмови, але договори з так званими "ЛНР-ДНР" це передбачають.

Після визнання "незалежності" псевдодержав російським президентом Володимиром Путіним також було озвучено "прохання" до Федеральних зборів про ратифікацію договорів з ватажками бойовиків окупованих районів Луганщини та Донеччини.

З ночі в Донецьку фіксують появу військової бронетехніки без ознак розрізнення. При цьому на окупованій території триває оголошена раніше мобілізація.

Як раніше писав "Телеграф", рішення президента Росії про визнання "незалежності ЛДНР" в Україні кваліфікується як порушення суверенітету. На тлі цих новин іноземні дипломати поспішають залишити територію України, попри те, що раніше вони вже перебралися ближче до західного кордону країни.