Не тільки Шойгу: хто в Росії готує переворот проти Путіна

Читать на русском
Автор
50573
Рідкісний доступ до "тіла" президента РФ зараз мають військові
Рідкісний доступ до "тіла" президента РФ зараз мають військові. Фото Міноборони РФ

На роль "рятівника" світу та Росії є відразу кілька кандидатур

Повномасштабна війна проти України, незважаючи на бравадні заяви російської влади, пішла явно не за планом. Армія РФ має серйозні втрати — за даними українського Генштабу, це понад 12 тисяч убитих, понад півсотні літаків, ще більше вертольотів, понад 300 танків та іншої техніки. Все це наклалося на різке погіршення життя самих росіян — рубль пробив історичне дно, вилетіти закордон практично нереально, відомі бренди йдуть з російського ринку, що призводить до зростання цін на 35-50% всього за два тижні.

У ситуації, що склалася, президент РФ Володимир Путін помітно нервує, сховався від оточуючих, і, за інформацією джерел, уже подумує, на кого звалити провал тієї самої "спецоперації".

Одним із "винних", за інформацією нашого джерела в Міноборони Росії, може стати керівник цього відомства Сергій Шойгу. Цікаво, що Шойгу чи не наймедійніший і наближений до Путіна член російської верхівки. До війни його навіть називали ймовірним наступником Путіна у кріслі президента, проте зараз, за даними нашого співрозмовника, саме міністра оборони може бути "призначено" відповідальним за провал військової кампанії й в кращому разі поміщено у в’язницю за розкрадання та корупцію. Благо, таких явищ у російській армії більш ніж достатньо.

У зв’язку з цим Шойгу може готувати вбивство Путіна або його відсторонення від влади, що підтверджує інший наш високопоставлений співрозмовник у ФСБ РФ.

"Нещодавно наші фахівці донесли, що на Путіна може готуватися замах, і головний підозрюваний — міністр оборони", — уточнює співрозмовник. Як підтвердження можливого сценарію може свідчити той факт, що Шойгу є одним з небагатьох, хто зараз має доступ до персони Володимира Путіна. Президент РФ, за інформацією ЗМІ, знаходиться в якомусь бункері на Уралі.

Проте, як виявляється, охочих прибрати Путіна у російській верхівці є щонайменше декілька. За словами джерел видання, до їх числа входить голова Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергій Наришкін і голова Чечні Рамзан Кадиров. Прізвище останнього для багатьох може виявитися сюрпризом, але не слід забувати, що Чеченська республіка — один із найдотаційних регіонів РФ. Через накладені міжнародні санкції російський бюджет може серйозно скоротитися, а це означає й урізання коштів на утримання Чечні.

У Наришкіна є свій мотив — саме СЗР займалася розгоном фейків про нібито створення в Україні ядерної бомби. Звичайно, ніхто у світі в це не повірив. Наразі йому доручено розганяти вигадану історію про таємні біолабораторії на території України. А під час горезвісного засідання Радбезу РФ щодо визнанням так званих "ДНР" і "ЛНР" Путін взагалі публічно виставив Наришкіна на посміховисько.

Загалом ситуація в правлячих колах РФ хитка — є кілька тих, хто пропонує закінчити війну на мінімально прийнятних умовах і спробувати домовитися із Заходом про поступове зняття санкцій. Також є невелика кількість тих, хто спочатку пропонував відмовитись від цієї авантюри. Незадоволені й представники великого бізнесу — як мінімум Роман Абрамович та Олег Дерипаска у перші ж дні війни говорили про необхідність досягнення миру. І з кожним днем (з набуттям чинності нових обмежень) кількість таких незадоволених зростає.