Росіяни залишилися без "Ниви" та "Пріори": Lada зупиняє свої заводи

Читать на русском
Автор
2261
20% всіх деталей автомобілів Lada виробляються не в росії
20% всіх деталей автомобілів Lada виробляються не в росії

Lada зупинила виробництво через брак комплектуючих

Західні санкції, введені проти росії через її вторгнення в Україну, вже почали давати результати. Так один із найбільших автовиробників країни Lada змушений був призупинити виробництво через брак комплектуючих.

Про це пише WSJ.

Наголошується, що в цей час АвтоВАЗ належить французькому концерну Renault SA, а його завод у Тольятті використовує румунські заводи для виробництва окремих вузлів та агрегатів.

"За словами людей, знайомих із цим питанням, понад 20% деталей АвтоВАЗу — від роз’ємів до ключової електроніки — поставляються з-за меж росії", — пише видання.

Повідомляється, що зараз завод зупинено і таким залишатиметься мінімум до 11 березня. Також вказується, що якщо росія захоче знову запустити виробництво, але вже без підтримки Renault, то на це можуть піти місяці, якщо не роки.

Як повідомлялося раніше, після початку російського вторгнення в Україну, з рф пішли багато західних компаній. Зокрема нещодавно про припинення своєї діяльності заявили Samsung, Hitachi та Kering (бренди Gucci, Balenciaga та Yves Saint Laurent). Також відомо, що нафтовий гігант Shell припинив закуповувати російську нафту.

Крім того, пізніше звідти пішли мережі фастфудів KFC і McDonald’s, а також зупинили продажі Coca-Cola і PepsiCo.