Загибель "Москви" та ще одного корабля рф: британська розвідка дала прогноз дій росії

Читать на русском
Автор
13878
Крейсер "Москва"
Крейсер "Москва"

Крейсер "Москва" грав ключову роль командного корабля та вузла протиповітряної оборони.

Після втрати двох ключових військово-морських об’єктів росія може переглянути свою позицію в Чорному морі.

Про це свідчать дані британської розвідки, опубліковані у Twitter 15 квітня.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

У Міноборони зазначають, що крейсер "Москва", який затонув після удару українськими ракетами, виконував ключову роль як командного корабля, так і вузла протиповітряної оборони.

Розвідка Британії повідомляє, що цей корабель радянської епохи був одним із трьох крейсерів класу "Слава" у російському флоті. Спочатку введений в експлуатацію в 1979, крейсер "Москва" пройшов великий ремонт, для удосконалення його можливостей, і повернувся в робочий стан тільки в 2021 році.

Ще один корабель росія втратила 24 березня. Тоді внаслідок обстрілу українськими силами спалахнув і отримав пошкодження великий десантний корабель "Саратов".

"Цей інцидент означає, що після вторгнення в Україну росія зазнала збитків за двома ключовими військово-морськими об’єктами, першим з яких став російський десантний корабель класу "Алігатор" "Саратов" 24 березня. Обидві події, ймовірно, змусять росію переглянути свою позицію в Чорному море", — повідомляє розвідка.

Нагадаємо, крейсер "Москва", підбитий двома українськими ракетами "Нептун", 14 березня затонув під час буксирування у порт.

Пізніше у російському міністерстві оборони були змушені визнати, що крейсер затонув.

Крейсер "Москва" став найдорожчою військовою втратою росії у війні з Україною — вартість корабля приблизно 750 млн. доларів.

Тим часом удар по "Москві" породив у мережі масу мемів та жартів.

До речі, крейсер "Москва" — це те саме судно, яке було надіслано "на**й" українським прикордонникам на острові Зміїний. Солдата-автора легендарної фрази повернули з полону.