Провал став очевидним? Російська влада замінила важливого воєначальника

Читать на русском
Автор
2496
Командувати чорноморським флотом рф поставили віцеадмірала Соколова
Командувати чорноморським флотом рф поставили віцеадмірала Соколова. Фото Колаж "Телеграфу"

Попередника Соколова усунули після вибухів у Новофедорівці

Невдачі росіян на південному напрямку — вибухи у Криму та знищення важливих для армії країни-агресора об'єктів Херсонщині — стали помітними для верхівки кремля, тому там серйозно задумалися про зміну командувача чорноморського флоту. Спочатку це були тільки чутки, а тепер з'явилося й підтвердження.

Як повідомило у середу, 17 серпня, пропагандистське видання "РИА Новости Крым", нового командувача чорноморського флоту росії вже призначили й ним став віцеадмірал Віктор Соколов.

"Наказ був головкому про його призначення. Членам військової ради пройшло подання. Публічного заходу не було, і, напевно, його і не буде у зв'язку із запровадженим у місті жовтим рівнем терористичної небезпеки", — повідомило каналу джерело у російському флоті.

Зазначається, що наразі Соколов приймає справи, а невдовзі має повною мірою зайняти свою посаду.

Нагадаємо, що попереднього командувача російським флотом адмірала Ігоря Осіпова звільнили після вибухів на аеродромі "Саки" у Новофедорівці, де було знищено близько десятка авіатехніки російської армії. Примітно, що на цьому біди росіян не завершилися і "бавовна" сталася ще й на складі боєприпасів під Джанкоєм, однак окупаційна влада черговий раз дуже смішно за це виправдалася.

Раніше "Телеграф" повідомляв, на тлі тотальних втрат в Україні росгвардія провела кадрові перестановки й усунула першого заступника командира Північнокавказького округу, а йому на зміну поставили співробітника російської ФСБ. Так, замість генерал-лейтенанта Сергія Власенка поставили генерал-лейтенанта Анатолія Малікова, який до цього був начальником головного управління державного контролю та ліцензійно-дозвільних робіт ФСБ.