Диверсанти на Брянщині: екс-депутат Держдуми росії розповів, що це за люди

Читать на русском
Автор
11405
Бійці РДК хочуть повалити путінський режим
Бійці РДК хочуть повалити путінський режим. Фото Скріншот відео

Після розвалу армії окупантів бойові дії перенесуться на територію росії

Так звана "українська ДРГ", яка була помічена сьогодні у Брянській області росії, є вилазкою російського добровольчого корпусу (РДК). Ставлення до нібито диверсії мають російські опозиціонери-добровольці.

Таку думку висловив колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов. За його словами, "українськими диверсантами" є конкретні російські опозиціонери з організацій, близьких до "Тесака" (Максима Марцинкевича).

На чолі правих добровольців стоїть Ден Капустін (WhiteRex). Екс-депутат зізнався, що він не має жодних сумнівів у тому, що на територію Брянської області зайшли представники РДК, частину з яких він знає особисто.

"Ті, хто каже, що це операція російської гебні, просто не знають всієї правди і в усьому бачать якусь теорію змови. Не треба цього робити. Це нормальні бійці, які хочуть поразки путінізму і борються з ним дуже активно", — наголосив Пономарьов.

Також він зазначив, що мови про заручників, особливо серед мирних, бути не може. Ця інформація — це пропаганда ФСБ, яка спрямована на те, щоб створити образ терористів та залякати росіян. Підтримувати цю версію означає підтримувати путінський режим та його пропаганду.

"РДК чесно сказав, що з мирними громадянами вони не воювали, не воюють і не воюватимуть — це неправда і не треба цю брехню поширювати. До тих пір, поки бійці опору будь-яких поглядів залишаються в рамках правил ведення війни та міжнародних конвенцій, як це встановив З’їзд Народних Депутатів, треба їх підтримувати", — сказав Ілля Пономарьов.

Вилазку ДРГ політик назвав яскравим доказом існування справжнього російського опору проти путінізму. Він висловив сподівання, що приплив добровольців після цього тільки збільшиться як до лав партизанів у росії, так і до військових підрозділів, які сьогодні воюють на боці України.

Також екс-депутат наголосив, що подібні події показують росіянам, що відсидітися не вийде і війна неодмінно прийде на територію країни. І вихід лише один — поразка путінського режиму та припинення існування його імперії. А коли російська армія зазнає кардинальної поразки у Криму, то військові дії перенесуться масово на територію росії.

"Я, щоправда, вважаю, що активні дії щодо перенесення бойових дій на територію агресора треба розпочинати після входження ЗСУ до Криму, у заключній фазі війни. Але це має вирішувати військове командування, а решта — беззастережно виконувати його вказівки. Закінчиться це однозначно падінням кремлівського режиму та побудовою нової нормальної країни", — резюмував Ілля Пономарьов.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що ЗСУ раніше попереджали про провокації з боку Росії. Приблизно за тиждень до вилазки "Української ДРГ" до Брянської області Стли оборони України назвали причину таких провокацій. Це робиться з метою звинувачення українських захисників у порушенні територіальної цілісності Росії.