Росіяни заявили про захоплення села під Куп’янськом: у мережі швидко розкусили відеофейк

Читать на русском
Автор
574
Росіяни зірвали про захоплення села
Росіяни зірвали про захоплення села. Фото Колаж "Телеграфу"

Вкотре брехня окупантів була розкрита

Росіяни продовжують поповнювати свою скарбничку брехні, створюючи нові фейки і цього разу вони вигадали захоплення села Сіньківка на Куп’янському напрямі. Свою брехню вони спробували підтвердити відео, але, як виявилося, воно торішнє і на ньому зовсім інша територія.

Так, у понеділок, 21 серпня, російські паблики та пропагандистські ЗМІ стали масово публікувати інформацію про нібито захоплення села та повний вихід із нього українських військових.

Також про це на своїй сторінці у соцмережах повідомила російська пропагандистка маргариту симоньян.

"Наші хлопці кажуть, ми взяли Сіньківку на Куп’янському напрямі", — заявила вона.

Однак радість росіян тривала недовго, адже вже зовсім скоро їх вивели на чисту воду і показали, що це лише черговий фейк. OSINT-аналітик Def Mon провів невелике розслідування та з’ясував, де і коли насправді було знято відео. На своїй сторінці у Twitter він написав таке:

"Це відео, як стверджувалося, у Сіньківці, насправді знято у Вороновому на південь від Сєвєродонецька ( вже рік окупованого села, — Ред) ".

Реакція соцмереж

Користувачі мережі лише посміялися з нової "перемоги" росіян.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у червні російські окупанти відобразили вигаданий контрнаступ українських військових. Загарбники вигадали, що їм нібито вдалося його зірвати. Ось тільки головний нюанс у тому, що на той момент воно ще навіть не розпочато.