У росії почали зносити цвинтарі "Вагнера": викинули хрести та вінки, могили зрівняли із землею (відео)

Читать на русском
Автор
4777
Що зараз відбувається на цвинтарі "Вагнера"
Що зараз відбувається на цвинтарі "Вагнера". Фото Колаж "Телеграфу"

Росіяни обурені тим, що відбувається

Після ймовірної смерті голови ПВК "Вагнера" євгенія пригожина у росії почали зносити могили на цвинтарі, який він раніше відкривав у Самарській області. У мережі з’явилося відео, на якому видно, що частину хрестів знесли та викинули разом із вінками.

Йдеться про цвинтар у селі Миколаївка, де поховані найманці ПВК "Вагнера", які брали участь у бойових діях на території України. Росіянин, який відвідав це місце, поскаржився в мережі, що могили "вагнерівців" почали раптово зносити.

"Ось тут на цій доріжці, де були могили. Тут все знесено. Ви що творите, хлопці? Це ж блюзнірство. Люди гинули за росію, а ви тут із землею зрівняли всі могили", — заявив він.

На кадрах видно, що частина цвинтаря вже перетворилася на звичайну ділянку дороги, а всі хрести та могили були викинуті на купу на його території.

Зазначимо, що в середині квітня поточного року євгеній пригожин відкрив стелу з написом "Тут поховані бійці ПВК Вагнер, які загинули за батьківщину 2022-2023" на цвинтарі "вагнерівців" під Самарою. Там було близько 200 могил найманців із різних куточків росії.

Сам Миколаївський цвинтар знаходиться за 20 км від центру Самари. В одній з його частин є зовсім старі могили, в іншій — поховання 2019-2020-х років. 2022 року нові могили стали з’являтися на цьому цвинтарі з небувалою швидкістю. Усередині нової частини й розташовується "Алея ПВК "Вагнер"

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що навесні в мережі з’явилися знімки із супутника, на якому показали таємний цвинтар "Вагнера" у Краснодарському краї. Лише за тиждень там з’явилося близько 400 нових могил.