У Тбілісі десятки тисяч людей вимагали звільнити Михайла Саакашвілі (фото і відео)

Читать на русском
Автор
У Тбілісі пройшов багатотисячний мітинг на підтримку Михайла Саакашвілі
У Тбілісі пройшов багатотисячний мітинг на підтримку Михайла Саакашвілі. Фото telegraf.com.ua

Екс-президент Грузії продовжує голодувати у в'язниці Руставі

У грузинській столиці Тбілісі у четвер, 14 жовтня, десятки тисяч громадян вийшли на мітинг за звільнення Михайла Саакашвілі, якого заарештували 1 жовтня.

Про це повідомляє видання "Новини Грузії".

Зазначається, що мітинг почався на площі Свободи у самому центрі Тбілісі. Акція протесту зібрала близько 50 тисяч осіб, значна частина х них приїхала у столицю з регіонів.

Головна вимога мітингувальників — звільнити Саакашвілі.

У Тбілісі тисячі людей вимагали звільнити Михайла Саакашвілі

Учасники розпочали акцію на підтримку Саакашвілі з хвилини мовчання у памʼять про громадян, які загинули в результаті обвалення житлового будинку в Батумі 8 жовтня.

Після цього зі сцени почалися виступи представників опозиції, зокрема, виступав соратник Саакашвілі Ніка Мелія, який зараз очолює партію "Єдиний національний рух".

У центрі Тбілісі зібралися десятки тисяч громадян
У центрі Тбілісі зібралися десятки тисяч громадян
Акція протесту зібрала близько 50 тисяч учасників
Акція протесту зібрала близько 50 тисяч учасників
Мітингувальники вимагали звільнити Саакашвілі
Мітингувальники вимагали звільнити Саакашвілі

Фото: Sputnik Грузія

Політик та адвокат Ніка Мелія зі сцени зачитав послання Михайла Саакашвілі, який зараз голодує у вʼязниці Руставі. Екс-президент закликав громадян Грузії прийти на вибори і підтримати опозицію.

Сама акція пройшла досить мирно і без жодних провокацій.

Учасники мітингу на підтримку Саакашвілі розійшлися, коли на вулиці вже стемніло, заспівавши наостанок гімн.

У Тбілісі відбулася багатотисячна акція на підтримку Саакашвілі

Додамо, що Ніка Мелія анонсував ще більш масштабну акцію протесту після другого туру виборів у Грузії, який пройде 30 жовтня. Вийти на протест опозиція обіцяє, якщо будуть факти фальсифікації голосування.

"У нас єдиний план — перемога і нічого, крім перемоги", — сказав Мелія на мітингу на підтримку екс-президента Грузії в Тбілісі.

Нагадаємо, Михайла Саакашвілі заарештували в Грузії 1 жовтня. У країну він прибув напередодні виборів до парламенту, щоб захистити голоси своїх прихильників. Політика засудили до шести років позбавлення волі за звинуваченнями 2010 року. В ніч на 2 жовтня його перевезли з Тбілісі у вʼязницю №12 міста Руставі.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, на арешт Саакашвілі відреагувала українська влада, зазначивши, що спробує домовитися про екстрадицію. Однак, у генпрокуратурі Грузії категорично відповіли, що повертати Саакашвілі в Україну вони не планують.