У Казахстані протестувальники буцімто "висунули вимоги" і навіть "згадали про Україну": подробиці

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 січня 2022, 22:22

Мітингувальники оприлюднили вимоги, до списку яких внесли і агресію Росії на кордонах з Україною

У Казахстані тривають протести, які розпочалися з мирних мітингів проти підвищення ціни на зріджений газ і швидко переросли у сутички із застосуванням зброї. У середу, 5 січня, протестувальники начебто оголосили низку нових вимог до влади. Серед них вже звичні — зниження ціни на газ, відставка представників влади, а також проведення політичних реформ. Також до вимог долучили й визнання агресії РФ проти України.

Росія вводить війська в Казахстан: що відбувається в найбільших містах країни (онлайн)

Про це йдеться у публікації в Telegram-каналі "Протести Казахстан", однак самі "вимоги" виглядають досить дивно — їх автор не називається, а пункти надруковані на звичайному папері А4.

Що "вимагають" казахи-протестувальники?

Громадяни країни начебто закликають уряд звільнити усіх політичних в'язнів, скласти повноваження представників влади, створити тимчасовий уряд з авторитетних учасників протестів, визнати військову агресію Росії проти української держави тощо.

Детальніше зі списком можна ознайомитися нижче:

Список "вимог" протестувальників у Казахстані

Відзначимо також, що дотепер учасники протестів вимагали від влади виключно зниження розцінок на газ, відставки урядовців, зниження пенсійного віку в країні, а також зменшення цін на продукти харчування.

Нібито вимоги протестуючих до влади Казахстану /telegram.org
Cкріншот з Telegram-каналу із вимогами казахів /telegram.org/

Також додамо, що після оприлюднення публікації з вимогами через деякий час вона раптово зникла з цього Telegram-каналу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у Казахстані протестувальники влаштували справжнє "поле бою": палять будинки та відбирають зброю. В результаті сутичок постраждали вже сотні людей, яких медики "швидкої" навіть не можуть госпіталізувати до лікарень, адже прорватися в місця скупчень мітингуючих практично неможливо.

Також повідомлялося, що у столиці Казахстану офіційно запровадили режим надзвичайного стану. Наразі він діє в Алмати та ще двох областях країни.