"Воїн світла": голова безпеки "Укрексімбанку" під оплески повернувся до роботи після нападу на журналістів (відео)

Читать на русском
Автор
Ігор Тельбізов та Євген Мецгер під час нападу на журналістів
Ігор Тельбізов та Євген Мецгер під час нападу на журналістів. Фото radiosvoboda.org

Директор з безпеки відповідав повітряними поцілунками та дякував за проходження "краш-тесту"

Довкола "Укрексімбанку", де на початку жовтня напали на журналістів "Схем", розгортається черговий скандал. Все через те, що на посаду директора департаменту безпеки цього банку поновили Ігоря Тельбізова — саме він виривав камеру та заламував руку оператору за наказом Євгена Мецгера.

У мережі з’явилося відео, як поновленого Тельбізова гучними оваціями зустріли у стінах "Укрексімбанку". На це чоловік відповів повітряними поцілунками та поклонами.

Після цього Тельбізов почав дякувати колективу за "краш-тест", який вони всі успішно пройшли, і передав "привіт і дякую" від голови правління банку Євгена Мецгера. 

При чому голова безпеки банку говорив про нього так, ніби він і зараз очолює "Укрексімбанк".

Тельбізов повернувся на роботу в Укексімбанк після нападу на журналістів

Інцидент з поверненням Ігоря Тельбізова прокоментував народний депутат Гео Лерос. Він іронічно назвав його "воїном світла".

"Він не воював на фронті, не рятував життя, він катував журналістів, щоб витерти касету з інтерв’ю голови правління банку Мецгера (кум Олени Кравець з 95 кварталу), який відповідав на питання журналістів про фінансування державним банком компаній, пов’язаних з ОРДЛО", — додав народний депутат.

Крім того, парламентар заявив, що Євген Мецгер нібито продовжує керувати "Укрексімбанком" і навіть чекає підвищення, пов’язаного з президентською програмою "Велике будівництво".

Лерос також додав, що за інформацією його джерела, у результатах внутрішнього розслідування побиття журналістів "Схем" в "Укрексімбанку" йде мова про те, що "журналіст імітував напад на нього, його крик — інсинуація"

Лерос прокоментував повернення Тельбізова в Укрексімбанк після нападу на журналістів
Лерос прокоментував повернення Тельбізова в Укрексімбанк після нападу на журналістів

Користувачі мережі шоку від побачених кадрів не стримували й наперебій писали про абсурдність цієї ситуації.

Реакція мережі на повернення Тельбізова в Укрексмібанк

Раніше "Телеграф" повідомляв, що скандал у стінах "Укрексімбанку" розгорівся 5 жовтня під час інтерв’ю "Схем". У якийсь момент Євгену Мецгеру (голова правління банку) не сподобалося питання журналістів, після чого він почав вимагати вимкнути камеру, стерти записи, а журналістів вигнати.

Охорона вирвала обладнання з рук знімальної групи, а записи були стерті. Втім, їх вдалося відновити, після чого вони були викладені в мережу.

На журналістів Схем напали в Укрексімбанку

Наступного дня після публікації відео Мецгер склав повноваження. В Офісі президента ситуацію назвали неприпустимою і пообіцяли вжити заходів.

У мережі ж нагадали, що Мецгер близький до родини президента України Володимира Зеленського.